Copenhagen

 
 
Igår efter jobbet åkte jag in till stan och shoppade på Magasin du Nord och & Other Stories. Danskarna fick sin lön igår så det var fullt med folk. Det kändes nästan lite som att vara tillbaka i Paris igen. Turister som pratade olika språk, parfymdofter och långa köer till kassorna. Magasin du Nord är faktiskt riktigt lik Galeries LaFayette. På Amagertorv hade de en julmarknad jag gärna besöker senare i december. Köpenhamn är en riktigt fin stad och jag är glad över att jobba här så jag får möjlighet att spendera kvällar och helger här när jag vill utan att behöva betala för att åka över varje gång. Dessutom är de så himla trevliga i butikerna (där skiljer det sig från Paris) och staden känns mycket mer levande än Malmö.
 
Vad jag kom hem med? Det får ni se i helgen!
 
Nu ska jag jobba vidare här. Ikväll har vi julfest med jobbet, vilket jag verkligen ser fram emot. Min manager tyckte jag såg annorlunda ut idag för att jag hade ögonskugga på mig, haha.
 
 
C'est la vie | | 7 kommentarer |

Villefranche

 
 
 
 
Jag tycker att vi flyr vintermörkret - i alla fall virtuellt - och förflyttar oss till södra Frankrike. När jag var i Nice i september, fick jag spendera min sista dag där på egen hand eftersom mina vänner åkte hem tidigare än mig. Så jag packade en liten väska och tog bussen österut till den lilla hamnbyn Villefranche. 
 
Vädret var tyvärr lite halvdant, med regnskurar och moln som låg som tunna lager på himlen. Det gjorde dock ingenting för det var en så himla mysig och vacker by. Själva stadsdelen låg i etapper längs bergväggen med smala gränder och pittoreska hus. När nån kom ner till hamnen låg där restauranger längs kajen och i viken fanns en sandstrand. Det märktes att det var en turistby, men den hade ändå en viss charm som andra större turisttäta orter. Inte har. Dessutom var invånarna otroligt trevliga och tillmötesgående. Om ni inte har varit där tidigare så kan jag absolut rekommendera ett besök över en dag.
 
 
Places in France, Vacation | | 2 kommentarer |

ITTALA

 
 
När jag fyllde 30 år fick jag flera fina presenter från nära och kära. Väldigt omtänksamma gåvor som passar mig så bra. Bland annat gav mina kusiner mig de här fina värmeljushållarna från Ittala. De står så fint på min bokhylla och lyser upp i vintermörkret. Jag brukar själv sällan köpa designermärken, så det är extra kul att ha ett stycke tidlös design hemma. Sådana här går ju aldrig ur tiden. Tack snälla kusiner!
 
På tal om mörker så blir det bara mörkare och kortare dagar. Usch, det är tufft att komma upp på morgonen nu. Jag är inte van vid det riktigt och märker hur trött jag känner mig. Någon som har tips mot tröttheten och energidalarna? Hur håller man sig egentligen pigg under vintern? Jag minns inte, eller så har jag förträngt det.
 
 
C'est la vie | | 3 kommentarer |
Upp