Monaco

 
 
Här kommer lite bilder från Monaco, som jag ju glömt att blogga om. Tyvärr hade vi tajmat in vårt besök veckan innan landets årliga yacht show. Vita tält var uppställda längs hela hamnkajen, vilket skymde utsikten från restaurangerna. Så gick det med hela den idén att sitta med ett glas rosé och blicka ut över hamnens lyxbåtar. I stället hamnade vi på ett lunchställe som till och med fick Jensens Böfhus att kännas lyxigt. Polisen som rekommenderade Stars n' Bars var inte vår favorit efter det, om vi säger så. Han trodde säkert att vi var några jäkla turister. Pff! 
 
Men det var roligt att ha sett detta lilla skatteparadis. Ett miniland i bergen som ligger inklämt mellan Italien och Frankrike. Nästa gång jag åker dit vet jag i alla fall att jag inte ska gå till Stars n' Bars.
 
 
Kasinot Monte-Carlo, som var mycket mindre än vi föreställt oss.
 
Det här att gå runt i shorts... åh vad jag saknar det!
 
Det fanns många lyxhotell...
 
... och lyxbilar. Här ser ni en Jaguar, till exempel.
 
Efter den misslyckade lunchen hittade vi hit. Jag hade inte direkt gråtit om jag vaknat till en sådan här vy varje dag.
 
På strandpromenaden hittade vi äntligen ett rikitgt mysigt ställe. Efter lite god glass och ett glas rosé i den varma eftermiddagssolen glömde vi allt som hade med Stars n' Bars att göra.
 
Zlatan och jag har tre städer gemensamt nu. Själsfränder skulle man kunna kalla oss.
 
De stora yachterna hade man inte insyn till, tyvärr. För visst är det kul att stå och kika in på dem medan de försöker äta lunch oberört? Det tyckte i alla fall jag när jag var i st Tropez.
 
Det är ganska fint. Ändå.
 
För info
 
Buss 100 går mellan Nice och Menton, med stopp i Monaco på vägen. Det är rikigt billigt dessutom. Pris? 1,50 euro. Alltså knappt 15 spänn!
Staden ligger på bergssluttningar, så för att ta sig högre upp finns hissar som går genom bergsväggen. Riktigt häftigt, och praktiskt.
 
 
Vacation | |
#1 - - Nasha:

Underbart! :)

#2 - - Sara:

Ojj vilka härliga bilder! Jag åkte till Monaco i 2007 med en vän. Vi bodde på ett hostel i Nice och tog en buss dit. Jag tyckte vyn var så vacker att jag grät. Älskar Monte Carlo!

Svar: Tack! Ja det är vackert där :)
Christine&Paris

Upp