Vad blir det för mat?Kvällens middag: Lax marinerad med honung, olja och salt/peppar med potatisgratäng(jag ska ge er receptet för det blev riktigt gott!) och kokt broccoli. Sallad till det.


Jag och mina syskon har alla ärvt intresst för matlagning av vår mamma. Och vi tycker alla om att laga till nya rätter, gärna improviserat. Jag använder mig sällan av recept eller mått. Det blir ju oftast bra ändå, även om man inte mäter upp till exakt 2 krm salt eller 2,5 dl grädde.
Senaste tiden har jag varit dålig på det där att laga riktigt mat. Av lathet och brist på fantasi så har jag mest gjort enkla grejer som pasta, omelett eller spagetti och köttfärssås. Sen är det ju otroligt trist att laga mat bara till sig själv. Det är tio gånger roligare att laga mat till vänner eller Christophe. Bästa komplimangen är då när de tar en till portion. Christophe brukar skryta om mina rätter inför sin familj och tjata på mig att jag ska laga lasagne till honom, haha. Då blir man ju verkligen glad!

Hur som helst så ska jag bli bättre på det där att laga mat. Det är ju så skönt dessutom att ha en portion över till lunchen i skolan, för att inte tala om ekonomiskt! Om jag sen lagar mat som jag inte behöver stå och passa så blir det ju dessutom enklare.


Nu är klockan mycket och mina ögon börjar tala om för mig att de vill stängas och kroppen tigger om att lägga sig ner under täcket.

God natt!In the kitchen | |
#1 - - delinda:

det lät mumsigt :)

#2 - - Anonym:

Gud så gott det där såg ut då:) mums

#3 - - Garderobsgrubbel&Byråbekymmer:

åh mumma vad gott!

Upp