Same same but different

 
 
Jag hörde att ni har sommar i Sverige. När man bott i Paris några år är det där en definitionsfråga. Då det är 18 grader i Sverige går folk i shorts och linne, medan man i Paris tar på sig kappa och boots vid 22 grader. Det är busenkelt att peka ut skandinaviska och engelska turister i Paris på våren. Det är de som har så lite kläder på sig så möjligt så fort solen skiner, oavsett temperatur.
 
Sedan är ju å andra sidan fransmän alltid frusna. Vi skulle äta lunch förra veckan och jag föreslog att vi skulle sitta ute då solen sken och det var 20 grader. Min franska kollega tittade mig som att jag lagt fram ett förslag att äta lunch på ett isflak. "Mais non, il fait froid!", utropade han förskräckt. Dessutom hatar de när jag (eller någon av mina andra icke-franska kollegor) öppnar fönstret här och föredrar att andas in koldioxid och sitter med tre stickade tröjor när det är 17 grader ute. Jag har en svensk vän som tvingas jobba i typ 30 grader på kontoret för att hennes kollegor skruvar upp värmen på max, även när det är varmt ute. Jag var till och med där en gång och höll på att gå åt bara de 5 minuterna jag var där. De stackars frusna frassarna skulle inte klara en vinter i Sverige.
 
Här i Paris är det just nu ganska konstigt väder. Regn ena stunden, sol nästa... och så håller det på fram och tillbaka hela dagarna. Igår regnade det hela kvällen vilket resulterade att det läckte in genom mitt tak. Jag höll på att få panik för det var precis över sängen.
 
Ja, jag säger då det. Livet i Paris är sannerligen magnifikt.
 
 
Culture Paris/France, France vs Sweden | | 4 kommentarer |
Upp