Acide - Salon de Thé

 
 
Helgen är till för fika, lika mycket i Paris som i Sverige. Även om det svenska "fika"-fenomenet är främmande för fransmän blir det mer och mer vanligt med just den här typen av caféer, vilket inte alltid varit fallet. Moderna och mysiga fik var inte direkt vanligt här för fem år sedan, om man inte räknar Starbuck's, men nuförtiden poppar det upp fler och fler caféer efter ett lite mer nordeuropeiskt koncept.
 
I mitt område ligger just ett sådant café, men med en klar fransk touch. Här serveras kaffet i vackra koppar och alla bakverk är bakade i deras eget bageri. Det är inte bara hög kvalitet på kaffet, utan även på kakorna. Det är riktigt gott för att tala i klarspråk.
 
Det enda som är negativt egentligen är priserna. C'est pas donné, som man säger på franska - en latte kostar 5 €, en macaron 2 € och en normalstor bakelse runt 7 €. Tyvärr är det vad som händer nu häromkring, priserna stiger med populariteten. Bryr man sig mindre om priserna är det är väl värt ett besök för en dag då man vill lyxa till det lite. De serverar även mat på caféet. Att en av Paris sötaste parker, Square des Batignolles, ligger i närheten är bara en bonus.
 
 
Acide Salon de Thé, 24 rue des Moines, Paris 17éme (metro: Brochant)
 
 
Restaurants/Bars/Cafes in Paris | | 9 kommentarer |
Upp