Chiapudding

 
Alla pratar om Chiapudding, och rebell som jag är så går jag oftast emot alla trender. Sedan läste jag om hur nyttigt det är med chiafrön så jag började bli nyfiken på det. Dessutom verkade det vara väldigt enkelt att göra just chiapudding och så är det kul att variera sig med sina frukostvanor. Så jag provade att göra det själv i lördags kväll. Jag gjorde två portioner, lät det stå över natten och åt det till frukost både igår och i morse. Det blev faktiskt riktigt gott! Smidigt dessutom att kunna förbereda kvällen innan.
 
Jag provade ett recept som jag hittade via google (för en portion):
 
2 msk chiafrön
1 dl kokosmjölk
1 tsk vaniljsocker
Kanel
Lite salt
 
Jag åt det med upptinade blåbär och hallon. Riktigt bra grej ju. Man borde väl kunna göra det på annat vis också. Har du provat detta? Och har du några tips på hur man kan variera sig, eller kanske recept att dela med dig av?
 
 
In the kitchen | |
#1 - - Ellinor:

Jag äter chiapudding flera gånger i veckan! Framför allt för att det är så smidigt att göra. Perfekt att göra kvällen innan och sedan ha frukosten färdig direkt efter träningen. Väldigt mättande dessutom.
Jag går aldrig efter något recept utan brukar variera mig utifrån vad jag har hemma. Vanligtvis blir det lite tinade bär, mandelmjölk, havreghurt, vaniljpulver, linfröolja och sedan typ gojibärspulver eller baobab. Det går att variera i det oändliga!

Svar: Ja det finns verkligen många alternativ! Och väldigt praktiskt!
Christine&OtherSweetStories

#3 - - Frida:

Önskar att jag gillade chiapudding haha. Som du säger, det är ju så nyttigt. Men jag kan inte komma över den där glasspinneträsmaken som inte verkar gå att dölja heheh

Svar: Tycker du att det smakar så? Hmm, har inte tänkt på det alls, hehe.
Christine&OtherSweetStories

#4 - - Magdalena:

Äter det flera gånger i veckan. Perfekt som mellis på jobbet, till frukost eller före/efter träning. Brukar också blanda lite olika. En favorit är med kakao i och sedan skiva banan till/över och jordnötssmör/mandelsmör vid sidan om. Gott även utan nötterna. Man kan också blanda fröna med havregryn och låta stå över natten, sk overnight oat. Liknade som chiapudding men jag tycker det mättar bättre än utan havregryn.

Svar: Kakao med banan lät gott. Får prova det i helgen!
Christine&OtherSweetStories

#5 - - Angelica:

Tycker Chiapudding är ett gott sätt att variera frukosten på. Min favorit är att blanda själva fröna med bär, gärna hallon, och lite vaniljpulver :) Är det färska bär så mosar/mixar man dem så de blir lite "såsiga", men de bästa är att ta frysta bär och micra tills de blir "såsiga" och blanda ner fröna sedan. Är bären för sura ta i lite honung eller agavesirap. Smakar ungefär som hallonkräm och är supergott att äta med en skvätt mjölk och valfri topping.

Svar: Du menar att inte blanda det med något "gräddigt" eller yogurt? Ska prova det då nästa gång. Tack för tips :)
Christine&OtherSweetStories

Upp