Bara spontant sådär. Eller?Live for the moment


Jag har grymt svårt att anpassa mig efter den svenska livsstilen igen. Det här med att planera fester 4 veckor i förväg och att ha helgen uppbokad redan söndagen veckan innan, har aldrig varit min grej. Nu blir det bara ännu mer påtagligt.

När jag bodde i Paris så visste jag sällan innan torsdagen vad jag skulle göra på helgen. Men det dök alltid upp något kul och på fredagen hade jag oftast hela helgen uppbokad. Eller så bara tog jag det som det kom. Skickade ett sms till en kompis söndag förmiddag "ska vi ses och ta en kaffe?". Eller så fick man ett samtal klockan fem på fredag eftermiddag att "det blir after work ikväll, kom dit!".

Här kan man inte göra så för människor är ju faktiskt så "himla busy" och har ju "minsann ett LIV".
Jo tack, det har jag också, men jag planerar inte mitt liv 3 veckor åt gången. Det får komma som det kommer.

Vad hände med spontanitet? Måste man planera exakt allting? Jag tycker att vardagen blir lite roligare om man tar det lite som det kommer. Svenskar borde ta efter det tycker jag. Sluta vara så bekväma i våra mjukisar(fast jag gillar ju iofs mina mjukisar, allt som inte sitter åt är guds gåva till folket) och lyfta arslet från soffan. Leva för stunden. Inte konstigt att vi måste ha ett svenskt Biggest looser när vårt liv kretsar kring datorer, tv-spel, nyaste chipssorten och Kungarna av Tylösand ;-)
 

Någon som bott utomlands en lång period som känner igen sig?


Tankar & Funderingar | |
#1 - - Sonya:

hej! jag känner precis igen mig. det blir så mkt roligare med spontana utgångar och dejter än när allt planeras i förväg! har bot i paris och fontainebleu, arbetade oxå som au pair.det är kul att läsa din blogg, speciellt om tiden i frankrike. det är inte alltid lätt att vara au pair!

hälsn sonya

#2 - - Anna:

Ja det är klart att jag känner igen mig, men jag har också lärt mig att tråksvensson aldrig ändrar på sig. Jag har kommit på den perfekta lösningen: Jag har nästan bara franska vänner i Sverige och lever franskt här hemma också.Gör som jag, dumpa dina tråksvenssonvänner och skaffa en fransk bekantskapskrets!

#3 - - Ellinor:

Jag har aldrig reagerat eller ifrågasatt min svenska livsstil innan dess att jag kom hit till Paris, nu märker jag dock av skillnaden och du kan ju gissa vilket jag gillar bäst ;)Stor kramPS! Du har en award att hämta hos mig:

http://ellinorsworld.blogspot.com/2010/10/awards.html

#4 - - Jennifer:

Jag bodde i London under nästan två år. Det är lugnt, jag blir eld och lågor varje gång det handlar om London så jag ger gärna tips!:) Hade kunnat hålla på hur länge som helst!haha ville bara tipsa om ytterligare två saker http://rodeo.net/niotillfem/2010/01/en-liten-londonguide/ innehåller trevliga restauranger och boende. samt http://londonnet.co.uk/ som uppdaterar vad som händer i staden nöjesmässigt konstant.jag känner igen det du beskriver i det här inlägget, att det är mer spontanitet utomlands. Jag tycker om att planera en vecka i förväg och blir stressad om jag inte är i tid. I london anpassade jag mig snabbt till spontaninbjudningar/spelningar/middagar och att alla körde efter en "akademisk timme" haha.Åh kom på en sak till! om ni ska till Camden så kan ni passa på att kika in på Proud Galleries som ligger mitt inne i marknaden fast på andra våningen i ett hus. Där brukar vara fotoutställningar och på kvällarna förvandlas det till en fantastisk bar. http://www.proud.co.uk/även national portrait gallery har mycket fotografisk konst och just nu är där flera fotoutställningar som går, bla Isabella Blow och Jason Bells " An englishman in New York" http://www.npg.org.uk/whatson.phpNej nu stoppar vi här. Hoppas du har en riktigt bra dag! Kram

#5 - - Nina:

Åh vilket bra inlägg Chrisse, så sant all everything! Ska försöka leva och vara lite mer spontan framöver :-)

Kram på dej.

#6 - - mika:

Jaa! verkligen, jag försöker förklara detta för folk, men ingen verkar fatta grejen. gillar själv att leva efter detta. har haft problem med ex-pojkvänner som känt sig dissade därför att jag gjort upp en plan på fredagen utan att inkludera dom tex.. man behöver inte alltid dubbelkolla och boka hit och dit om det inte är något alldeles speciellt. sen är det inte sagt att jag inte gillar att planera in resor tex. men inte vanliga helger!

#7 - - Christine:

Sonya: Helt rätt! När bodde du i Paris? Var det länge sen?Anna: Haha, nej det gör de ju aldrig! Jag får gå ut och jaga franska vänner då. Men var hittar man dem? ;)Ellinor: Haha, jo man inser rätt snabbt vad som är roligast i längden! :)Mika: Nej det är som att de är fast i sin egna vardag. Visst, om man har bokat något med någon så kan man ju inte bara dumpa dem om det kommer upp något som verkar roligare. Men det blir ju enklare att göra det man verkligen vill göra om man inte bokar sin lördag redan på måndagen :)

Sen är stora resor, bröllop och stora födelsedagar en sak. Det måste man ju såklart planera. Det kan ju också vara kul att ha något att se framemot, även om det är långt fram. Jag har en rolig fest att vänta dagen efter en tenta, det ska bli kul!

#8 - - Sonya:

Synd att du bor så långt härifrån annars skulle man kunna hitta på ngt spontant =) jag var först i fontainebleau 2005, och sedan i paris 2006! så otroligt kul o härligt. längtar tillbaka!

#9 - - Samantha:

Hear hear!;)

Upp