Efter pausenSödermalm innan det började töa och halva stan blev en enda stor vattenpöl...Det blev en liten bloggpaus. Denna veckan har varit för fullbokad för att kunna hinna med bloggen. Sen blir det bara jobbigare och jobbigare att ta tag i bloggandet igen ju fler dagar som går. Så mycket att berätta och så många bilder att visa. Och så lite ork och tid.

Jag har haft en underbar vecka och helg. Jag behövde detta. Har till och med uppskattat snön, det är ju så vackert! Och jag har mått så bra av denna veckan. Umgås med människor jag tycker om, prata ett språk jag behärskar till fullo och andas frisk luft(jämfört med Paris är det frisk luft i Stockholm). Få känna av hur enkelt och effektivt det kan vara med saker och ting, vara så svensk man kan bli helt enkelt. 
Men nu saknar jag Paris och uppskattar verkligen det livet jag lever där just nu. Och på tisdag ska det bli 10 grader och strålande sol ;-)

Veckan har gått fort och det har både blivit fest och vila. Igår var det inflyttningsfest. SJUKT kul var det. Idag tog jag och Jannike en liten shoppingrunda på TopShop och sen en snabbfika. Efter det åkte jag till min kusin Camilla vid St Eriksplan, hon fick en dotter för en månad sen och vi har inte setts på säkert 2-3 år så det var så trevligt att träffa henne. Och sambon som jag inte träffat tidigare. Tiden bara flög iväg, vi hade en massa att prata om.

Jag har MASSOR med bilder. Min kamera är full med allt jag hittat på dessa sex dagar. Men det får bli en massa bloggande i morgon på väg till flygplatsen.
Nu har det ätits tacosrester och om en dryg timme ska jag och Jannike på bio. Jag ska äntligen få se Snabba Cash! Ska bli kul :-)

Stockholm | | 3 kommentarer |

Strawberry Cheesecake
Jag gick inom Seven Eleven i eftermiddags och köpte med mig lite glass på vägen hem. Klämde i mig halva denna innan idag. Även Martin fick lite. Gud som jag saknat Ben & Jerry's! :-P Finns lite kvar i frysen, hehe.

Men nu blir det middag. Sen om en knapp timme ska jag möta upp med mina kusiner Ann och Karin vid Slussen. Vi ska sätta oss för ett glas vin eller liknande någonstans och snacka. Ska bli så himla mysigt att träffa dem igen! Har inte träffat dem på nästan ett år. Jisses vad tiden går.

Vardagslyx | | 3 kommentarer |

Never againPå middagen. Jag blev överlycklig för potatissalladen... det saknar jag i Paris!


Moi


Det var 11 våningar på båten. Den var faktiskt väldigt fin och stor. Fick mig att tänka på Rederiet, haha! Inte minst plingande hissdörrarna :-)


HyttenTvå drinkar som på "trubadur-puben"


Middagsbufféen var ganska okej ändå. Detta var vad jag plockade på mig från förrättsbordet.Hemma igen på fastlandet efter ett minst sagt speciellt dygn på havet. Jag hade lite högre förväntningar på Finlandsfärja. Eller ja, alltså. Jag hade förväntningar överhuvudtaget. Never more säger jag bara.
Båten var full med
1. Småbarnsfamiljer
2. Pensionärer 
3. Hillbillys från typ Motala, Örebro, Trollhättan, Sala... etc etc.
4. Aspackade 45-åringar som raggade hejvilt på allt som rörde sig.
Ja ni fattar kanske? Jag fick dessutom världens jävla magknip(som alltid när jag kommer till Sverige så sätts magkatarren igång i systemet, nog pga mijlöombyten och för att man slappnar av..) som höll i sig hela kvällen. och det blev ju inte direkt bättre av en fet buffé och massa billigt vin.

Och folk hade ju verkligen INGEN stil. Det var som hämtat ur en svensk film om ett litet samhälle i norrland där utvecklingen i 3 år försenad. Eller något sådant. Och alla var så pinsamma. Och så högtalarmeddelandena som talade om att "nu är klockan 22.00 och den andra sittningen är över". Och kärringen i hissen som öppet talade om att "nej usch muslimer får inte plats" när tre mörkhyade män gick in. Det fick mig att tänka "kanske är Sverige för litet efter ett år i Paris?". Kunde faktiskt inte hålla mig där och sa högt och tydligt när de skulle gå ut att "på den här båten får det inte plats med rasister". Haha!

Är det inte kyshigt liksom? Rasistkärringar och allmänt meddelande om att man nu får avsluta sin mat och gå för de ska duka inför frukosten.

Slutsats? Åk inte på Finlandskryssning om du är storstadsbo/bott i större stad utomlands. Det blir inte kul då...
Fast det är klart. Typ 10 % av resenärerna var storstadsmänniskor som jag och Jannike. Och vi fick resan gratis + frukostbuffé. Och det var ändå trevligt att åka på en liten miniresa mitt i veckan.
Nu ser jag dock VERKLIGEN framemot festen på lördag med normalt folk i min ålder, haha!

Nu ska jag ta en dusch. Ikväll skulle jag åkt till min kusin som bor i en förort till Stockholm för middag, men det kom något i vägen så vi ska istället ses lite senare för ett glas på lämpligt ställe här på söder. Blir lika trevligt. Inatt bor jag hos Elsa, tills på lördag. Måste passa på att hänga med henne med :-)

Stockholm | | En kommentar |
Upp