Avenue Montaigne

 
 
För den som har en stor shoppingbudget inför sitt besök i Paris - eller bara har som hobby att gråta över alldeles för dyra designerkläder i skyltfönster - är en avstickare till avenue Montaigne ett måste. En av Paris mest exklusiva gator, som ligger mellan Champs Elysées och Alma-Marceau. Här hittar du Céline, Marni, Ralph Lauren, Chanel, Jimmy Choo, Prada, Dior, Paul & Joe och andra svindyra modehus. Vissa har sin egna trädgård och ståtliga staket med gulddetaljer. För den som känner för att lyxa till det när magen börjar kurra, och samtidigt spana på en och annan kändis, finns den hypade restaurangen L'Avenue någonstans i mitten. Det finns en stor chans att du råkar hamna bredvid Beyoncé och Jay-Z om du äter lunch där. Det vill säga, om du pungar ut sådär 40 euro för en sallad. Det är för övrigt samma ägare som Hôtel Costes, ännu ett ställe för överpriser (märks det att jag är en snål jäkel?).
 
 
Om du börjar vid Metro Franklin Roosevelt, och går längs avenyn, så har du till slut den här vyn framför dig:
 
 
Så även om du inte har råd att köpa en Chanel 2.55 för 30 laxar, så får du ett riktigt vackert Eiffeltorn i tröstpris. OBS: För Anonyma Shopoholics är söndagar bästa dagen att besöka denna eminenta gata. Då är alla butiker stängda.
 
 
 
Shopping, Shops in Paris | | 3 kommentarer |

Pictures from a Sunday

 
 
Eftersom ni under det här inlägget kommenterade att ni gillar vardagsbilder så tänkte jag att ni skulle få se några sådana från min söndag (det är ju i och för sig helg, men det får höra till den kategorin).
 
 
Jag vaknade mycket senare än jag hade tänkt från början, men så blir det när man förlorar en timmes sömn på grund av omställning till sommartid. Åt frukost och tittade på The Hills i sängen.
 
För att inte bli helt förslappad försöker jag träna minst 2 gånger i veckan. Tyvärr är det inte alltid jag hinner det (eftersom man inte har något liv i veckorna när man jobbar i Paris), men på helgen har jag en regel att träna antingen lördag eller söndag. 
 
Lunch hemma oh hemmagjord sandwich på färsk baguette, parmaskinka, mozzarella, tomat och avokado. Det är riktigt gott ska jag säga er!
 
Efter det tog jag bussen bort till Ternes, och promenerade upp avenue de Wagram.
 
Köpte mig en coffee to go...
 
... och gick en runda i butikerna på Champs Elysées. Jag har Sverige-längtan så jag var tvungen att köpa någonting på H&M. När jag tog den här bilden gick några killar förbi och skrattade åt mig. Hade lust att ropa efter dem "jag är faktiskt en känd bloggerska i Sverige, assholes!", men hindrade mig själv. Dels för att de nog skulle skratta mer om jag gjorde det och dels för att det där med känd inte riktigt är helt sant. Okej, det är ju inte sant alls. Inte för att de skulle veta det i och för sig.
 
På väg hem med mina nya shoppingfynd, hehe. 
 
 
Mamma ringde innan och tyckte att jag skulle se den nya serien "Welcome to Sweden", men TV4 Play har ju en så dum regel att man inte får se deras program utomlands. Som tur är kan man titta på det på swefilmer.com. Internet måste vara det bästa, och sämsta, som hänt på flera hundra år. 
 
Dags att byta om till pyjamas och krypa upp i sängen. Myssöndag it is!
 
 
C'est la vie | | 3 kommentarer |

Two nights

 
 
Bilderna är från i fredags kväll när jag var på fest hemma hos min vän Phil. Han bor på typ 70 kvm vid St Paul i Marais, alltså på rue de Rivoli. För en svensk som inte bott i Paris tidigare, så kanske inte det säger någonting speciellt, men att bo på 70 kvm i Marais är ungefär som att bo i en sekelskiftsvåning på 200 kvm i Malmö med utsikt över Gustav Adolfs Torg. Med andra ord är det ett ganska oslagbart läge. Första bilden är över St Pauls metrostation, och på den andra bilden ser man Hotel de Ville lite längre fram.
 
Igår hade jag en väldigt trevlig kväll hemma hos min italienska böna Naomi. Hon har jobbat i England i 2,5 månad så vi har inte setts på länge. Även en fransk vännina till henne var där. Det blev en hel del skratt när vi avverkade det ena tjej-ämnet efter det andra. Jag är så glad att Naomi är tillbaka. Igår kom vi på att vi bara känt varandra i 1,5 år, men ändå känns det som hon varit en nära vän sedan länge. 
 
Nu ska jag dra till gymmet innan jag kommer på en alldeles för bra ursäkt för att inte gå.
 
 
Fun stuff | | 9 kommentarer |
Upp