Stocking up

 
Idag var jag, Van, Anna och Linus iväg och handlade mat till nyår. Sedan hjälptes vi åt att förbereda det mesta under eftermiddagen. Efter det var jag tvungen att göra några ärenden på stan och hann även förbi Picard igen så nu har jag en låda macarons i min frys. Och en färdigrätt just in case för nyårsdagen. Det känns inte som en dag då man vill laga mat direkt.
 
När jag kom hem cyklade jag till Willy's och fyllde kylen. Jag har inte ens haft någonting att äta till frukost sedan helgen. Nya Nespressokapslar har jag också införskaffat. Det är dyrt som satan, men så himla smidigt. Jag hade aldrig orkat brygga kaffe varje dag. Nu måste jag laga lite middag innan min mage börjar protestera. Tyvärr har jag inte skött mig så bra senaste dagarna på grund av sviktande aptit så magkatarren spökar lite. Ikväll kör jag mysig hemmakväll. Jag ska måla naglarna (köpte nytt nagellack idag, hihi), lägga ansiktsmask, se en rolig film och njuta av att inte behöva gå ut mer idag. 
 
C'est la vie | | En kommentar |

Allt det där som handlar om Paris

 
Jag hittade några bilder på min telefon från det senaste Paris-besöket i september som jag inte visat på bloggen tidigare. Nu är det bara drygt en månad kvar tills jag åker dit igen. Denna gången har jag en nya kamera så ni kan vara säkra på att bli matade med en massa inlägg och fina foton under och efter min långhelg i Paris. 
 
Några av er läsare har varit med under mina år som boende i Paris, eller ända från början när jag anlände till staden som naiv svenska med bristande kunskaper i franska. Men kanske har jag några nya läsare som inte riktigt har koll på vad denna bloggen från början handlade om? Jag vet att många som trillar in här söker efter bloggar om Paris eller tips inför semestern i Frankrike. Anledningen till själva url-namnet är att jag under flera år bodde i just Paris.
 
Därför tänkte jag tipsa om att det finns massor att läsa om i arkivet, även om jag inte skriver om min forna hemstad lika frekvent.
 
  • För idéer till privärda mat- och vattenhål så finns det en del läsvärt under Restaurants/Bars/Cafés in Paris. Tänk bara på att många krogar i Paris stänger eller byter ägare, så om jag skrivit om ett ställe för fem år sedan kan det vara en bra idé att dubbelkolla att det fortfarande finns kvar.
  • Några redan ställda frågor har fått svar i Q&A's.
  • Söker du efter allmänna tips eller guider? Ta en titt under PARIS TIPS!
  • För den som funderar på att flytta utomlands och är nyfiken på mina erfarenheter som utlandssvensk och hur det är att bo i Frankrike (eller i ett annat land rent allmänt), så kan Living Abroad vara till hjälp.
  • Jag har varit på många andra platser i Frankrike också, så om La Province (allt utanför Paris i princip) lockar så finns det lite under Places in France. Det kan även finnas en del under Travels. Ni hittar allt under de olika kategorierna. Sedan går det att gå tillbaka till 2009-2014 och åren då jag bodde där.
  
Paris | | Kommentera |

Tea of Happiness

 
Jag hade egentligen tänkt att bara stanna en natt i Landskrona, men kände att jag inte direkt hade någonting att åka hem till igår och då var det mysigare att stanna kvar hos familjen. Kortspel, filmmaraton och ett överflöd av choklad. Så har de senaste dagarna sett ut. Jag, min syster och Henry har varit riktiga slöfockar. Igår kom vi inte ens ur vår pyjamas förrän vid fyra på eftermiddagen. Vi såg både Despicable Me 1 och 2, samt den mysiga filmen Inside Out. Så himla fin film. Jag är ganska blödig så jag grät såklart som ett barn till filmen. Så himla fin story.
 
Jag kom hem till en tom lägenhet idag, med gammal disk och ingen energi att göra någonting. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag känner mig nere. Det har liksom varit så sedan i morse. Jag undrar om min "Joy" har kommit bort från HQ?
Däremot blev jag lite gladare när jag fick ett meddelande från min kompis Huiyan som skrev "drinking the last pinch of happiness tea you gave me last year and thought of you". Så fint. Jag tror nog att jag får lov att ta en weekend i Berlin till våren och hälsa på henne. 
 
Nu ska jag också koka lite te och krypa upp i soffan med en film. Jag behöver bara ladda om lite. I morgon är en ny dag.
 
Weekend | | Kommentera |
Upp