From Paris to Malmö in 1 second

 
 
Låt oss ta en paus från croissants och Paris, för att i stället förflytta oss till Malmö, och ett av mina favoritcaféer i hemstaden. Nämligen Kafé Kungsgatan som ligger i Lugnet. Dit försöker jag gå varje gång jag är hemma för deras goda kaffe och saftiga kanelbullar. Den gammalmodiga konditorikänslan och den antika inredningen bidrar till en mysig atmosfär. På helgen serverar de frukostbuffé med färska bullar och våfflor. 
 
Kafé Kungsgatan ligger på Kungsgatan 2-4, bakom Konserthuset och ett stenkast från gågatan. 
 
 
Schweden, This and that | | 6 kommentarer |

Finders keepers

 
 
I Sverige skulle man aldrig få för sig att ställa ut ett kylskåp eller en gammal madrass på gatan när man inte vill ha det längre. Det slängs i en container eller körs till tippen. I Paris resonerar man inte på samma sätt. Vid flytt eller renovering hittar man ofta prylar och möbler mitt på trottoaren. Jag är osäker på om det är lagligt, men i vilket fall så är det så folk gör. Sedan är det antingen fritt fram för medborgarna att plocka på sig det de behöver, eller så kommer sopbilen och hämtar det (som för övrigt kör och hämtar sopor flera gånger om dagen... ja, med några miljoner människor blir det lätt väldigt mycket sopor). Jag hittade den här stolen utanför min port när jag kom hem från jobbet och tänkte "what the hell, jag behöver ju en stol!". Så jag tog den, tvättade av den och nu står den i sovrummet. Lite retro är den allt. Jag känner mig så nöjd med min trendiga 50-talsmöbel (eller jag vet ju inte om den verkligen är från det årtiondet, men 50-talsmöbler är ju à la mode) som kostade mig noll euro.
 
Jag gjorde lite homestyling inför fotograferingen av min nya inredningsdetalj, men det är tänkt att den ska användas som "belamringsmöbel". Ni vet, där man lägger precis ALLT som man inte orkar hänga in i garderoben. 
 
 

Tuesday Night Lasagna

 
 
Nu sitter jag här i sängen, har bytt om till pyjamas och ätit min sena middag. Såhär är livet när man bor i Paris och jobbar heltid. Det går liksom inte att äta svensk tid när man slutar klockan sju varje dag. Visst, nu gjorde jag lasagne ikväll som tar lite längre tid, men det är sällan jag äter middag innan kl 20.30 en vardag. Vissa dagar är det ganska segt för det är svårt att gå och lägga sig tidigt när man äter så sent. Särskilt problematiskt kan det vara för någon som har problem med magkatarr. Som jag då. För att vara ärlig är jag inte så glad för det. 
 
Hur som helst. Nog klagat. What can you do?
 
Jag ska slänga iväg ett mail och sedan krypa under täcket och titta på någon serie. Just nu passar New Girl bra. Roligt och lättsmält. Precis vad jag behöver. 
 
 
C'est la vie, In the kitchen | | 5 kommentarer |
Upp