Sunday Brunch

 
Finns det någonting trevligare eller godare än att äta en riktigt stor och lyxig brunch på söndagar? När jag bodde i Paris åt jag inte så ofta brunch ute eftersom att det faktiskt är ganska dyrt. I alla fall om man jämför med Sverige. Här kan man äta lyxbrunch för 250 spänn. I Paris kostar det mellan 40-60 euro om du ska ha en buffé eller äta på en av de finare hotellen. En vanlig brunchtallrik med ägg, bacon, kaffe, juice och croissants ligger på sådär 20-30 euro. Det hade jag inte råd att unna mig varje helg. Så oftast gjorde jag egen på helgen. 
 
Denna bilden är från 2013 när min syster var på besök i Paris. Här är jag igång med att steka bacon och grädda pannkakor. Det där första är dessutom ganska svårt att få tag på så som vi är vana vid det. Bacon i Frankrike kan lika gärna se ut som en stekt skinkskiva. 
 
Idag står jag förresten och säljer på loppis! Jag hoppas på att bli av med en del krafs och kanske tjäna några hundralappar på köpet. 
 
Weekend | | 3 kommentarer |

Red lips, blue jeans

 
Jag har haft en riktigt fixardag med utrensning i förrådet, tvätt och så en tur till Ikea med Linnéa där jag äntligen hittade en ram till min nya plansch som jag köpte på Fotografiska. Dessutom fick jag precis hjälp av en väldigt snäll kompis med den danska deklarationen så nu kan jag även stryka det från min to-do list. Med avdragen ska jag få tillbaka 350 DKK i stället för att betala drygt 4000 DKK som jag skulle gjort från början.
Thank you very much Denmark.
 
Det firar jag med att möta upp med min franska väninna Marie för middag och vin på fransk restaurang. Det ska bli riktigt trevligt för vi har försökt få ihop en träff i en evighet nu. Mitt röda läppstift får stå för den festliga lördagstouchen tillsammans med slitna jeans och en blus.
 
Bonne soirée mes petits chouchous! 
 
Weekend | | En kommentar |

Det där med att få vardagen att gå ihop

 
Bilden är från förra helgen, men min frukost ser faktiskt nästan exakt likadan ut idag. Lägenheten har inte förändrats särskilt mycket heller. Lika stökig nu och allt som låg på soffbordet för en vecka sedan ligger kvar där än. All cred till singelföräldrar för jag vet inte hur de får sin vardag att gå ihop MED barn. Jag är ensam och hinner ändå aldrig städa, tvätta, diska eller handla mat. För det mesta ser det ut som andra tredje världskriget slagit ner hemma hos mig. Särskilt dagar då jag tränar eller går ut efter jobbet för då orkar jag knappt tvätta bort mitt smink när jag kommer hem. Sedan ser jag de där perfekt städade hemmen på bloggar i Sverige och tänker "hur tusan gör de för att hålla det så fint?!". Inga gamla kvitton eller räkningar på golvet, inga dammråttor i hörnen och alla prylar är perfekt uppradade där de ska vara. Ser det verkligen ut så eller skjuter de bort allt i ett hörn för att fota det andra, och sedan vice versa? 
 
Fast jag är ju faktiskt inte en särskilt ordningssam person. Hela jag är lite all over the place. Fråga bara mina vänner eller kollegor, de vet. Om jag inte hoppar på fel buss eller tappar mobilen i marken så glömmer jag mina saker på fel ställen. 
 
Nu ska jag lata mig en stund innan tvättstugan blir ledig kl 11. Efter det är det full rulle och fixardag här hemma.
 
C'est la vie | | 3 kommentarer |
Upp