It's cold around me, the night is young

 
Square des Batignolles, parken som ligger bara 400 meter från min port.

Kylan håller fortfarande i sig. Det ska tydligen bli nästan -10 grader inatt. Jag börjar ångra starkt att jag aldrig tog med mig min varma vinterjacka. Duffeln håller inte riktigt värmen. Men det är i alla fall soligt. Det tackar jag för!

Idag ska tydligen någon el-kille komma "någon gång mellan 12-16.30". Vi vet ju alla vad det innebär. Jag kommer få sitta hemma och vänta och sen dyker han aldrig upp. Jag ska i alla fall passa på att städa, ordna i garderoben, färga ögonbrynen, måla naglarna och titta lite på Grey's Anatomy.

Nu måste jag dra mig om jag ska hinna hem innan han "kanske" kommer. Om han kommer relativt tidigt tror jag att jag tar mig en tur till parken innan det blir mörkt.

C'est la vie | | 3 kommentarer |

Don't take things for granted
Hemma i Malmö tar jag mycket för givet. Som till exempel min familj, dubbelglasade fönster, närheten till havet och min fina cykel i stället för överfulla metron. Här i Paris är inte allt så självklart och tillgängligt.

Svenskt godis blir helt plötsligt en lyx. Jag hushåller och njuter av varje bit eftersom att jag vet att när det tar slut så kan jag inte bara gå bort till Hemmakväll och köpa nytt. Så min påse Gott&Blandat är ännu inte slut, jag sparar den så länge jag kan.

Humöret blev för övrigt bättre med att pojkvännen kom hem, fick mig att skratta och berömde mig för den goda middagen. Nu ska vi se en film och sen hoppas jag på en god natts sömn.

Bonne nuit!

France vs Sweden | | 3 kommentarer |

IrreplaceableSåhär ser Eiffeltornet ut belamrad med smycken. Ringen i vitt guld med diamant var min farmors vigselring. Den klippte de av när hon gått bort och sen fick jag den av farfar, varefter jag lämnade in den och fick den tillfixad.
 
Det är nog en av de ägodelar som betyder mest för mig. Just för att farmor bar den jämt och den betydde så mycket för henne. Det känns som att jag bär med mig henne när jag har den på mig. Jag är inte speciellt troende, men jag tror nog ändå på skyddsänglar. Jag tror att farmor är min. Det känns tryggt på något sätt. 
Pärlhalsbandet fick jag av mamma i konfirmationspresent, om jag inte minns fel. Även det är oersättligt.

Tornet köpte jag förresten på Maisons du Monde, en inredningsbutik med lite allt möjligt till bra priser.


Inspiration | | En kommentar |
Upp