Ljuset i mörkret

 
Helgen hade sina höjdpunkter, men även sina lägre punkter. Både idag och igår var en dag då det där trycket för bröstet tog över hela mig, men jag försöker tänka positivt. Försöker att inte låta det ta över min vardag. Att få ett meddelande där det står "Jag tänker på dig", eller att en kollega frågar "är du okej?", hjälper öven det otroligt mycket när livet inte är på topp. 
 
Ljuspunkterna i helgen var en rolig julfest med jobbet på fredagen och middag på lördagskvällen med två nya tjejkompisar som jag lärt känna via en fransk-svensk grupp. Den ena en energirik sjuksköterska från Mjölby och den andra en parisare som gjort ungefär samma resa som jag gjorde under mina år i Paris (med paus för studier i 1,5 år), fast tvärtom. Jag bjöds på god lasagne och petits choux som Lucie hade bakat och som serverades med glass. 
 
Igår tog jag en liten runda på stan och kom hem med lite fint julpynt. Bland annat den röda duken och ljusstaken i marmor som syns i tredje bilden. Jag knöt på röda sidenband för jag inbillar mig att det måste vara något rött eller guldigt på allt för att det ska kännas juligt, haha.
 
Min kompis Sara, som jag lärde känna i Paris och som visat sig vara en vän jag aldrig kommer vilja släppa taget om, gav mig rådet idag att 1. träna 2. skratta med vänner. Sagt och gjort. Jag lät mig övertalas att följa med på Core-passet med Stina och skrattade åt när hon och en kille som hon blivit bundis med på gymmet battlade om vem som kunde stå på händer längst tid (hon vann, hehe). Jag älskar den människan, hon ger mig så mycket positiv energi bara genom att vara sig själv. Helt plötsligt kändes allt lite ljusare. Sedan kom jag hem, tog tag i det jag skjutit på i flera dagar - att byta lakan, värmde resterna av grönsakerna jag lagade igår och stekte upp en omelett, tittade lite på Orange is the new black och nu är jag redo att gå och lägga mig. 
 
Bonne nuit mina vänner. Tack till er också för att ni delar med er till mig med så kloka, roliga, lärorika och snälla kommentarer. För att ni muntrar upp mig eller berömmer mig för mina bilder eller mina texter. För att ni peppar mig när jag är nere och är glada för min skull när livet är bra. Jag uppskattar det verkligen. 
 
C'est la vie | | Kommentera |

An intense week

 
Bloggen har fått lida lite denna veckan, men jag är så trött på att skriva från mobilen. Det har ändå varit en ganska händelserik vecka. Jag tar det i tur och ordning. I tisdags flög jag upp till Stockholm med min chef. Vi skulle bara vara där över dagen så det blev ganska intensivt, men intressant. Ett möte blev dock inställt så vi fick vänta i lobbyn på Radisson Hotel på Arlanda i fyra timmar. Det var ju kuuul. Hade inte bossen frusit så mycket så hade vi kunnat stanna inne i stan och gått runt lite, men det var verkligen svinkallt ute. 
 
På onsdagen träffade jag en kompis som var på besök för jobb, och som bodde på Radisson Blu vid Caroli. Vi beställde in room service på rummet och tittade på fotbollsmatchen. Jag blev väldigt kluven till vilket lag jag skulle heja på, haha. Stackars MFF blev totalt krossade av PSG. 
 
Resten av veckan har det varit väldigt mycket jobb och i torsdags kände jag nästan mig som en superwoman. Jag har nog aldrig fått så mycket gjort inom loppet av en arbetsdag, haha. Det är skönt att komma bort från skrivbordet, men en dag out of office gör att arbetsuppgifterna lägger sig på hög. Nästa vecka blir förhoppningsvis lite lugnare. 
 
C'est la vie | | Kommentera |

När jag går i mina gyllene skor

 
På tåget i morse pekade en man, som troligtvis var i 50-års åldern, på mina nya boots från Balmain för H&M och sa "fräcka skor du har", samtidigt som han la av ett leende. Tänk vad trevligt med folk som säger sådant i stället för att bara tänka det för sig själva. Vilken trevlig start på dagen att få en helt otippad komplimang från en främling. Inte för att jag på något vis varit med i processen att designa eller producera dessa boots, men jag blev ändå skitglad, skrattade lite och sa "tack så mycket, vad snällt av dig".
 
Fast, visst ÄR de coola? Jag har varken köat eller hängt på låset i online-shoppen, utan hade ren tur som sprang på dem på söndagen efter lanseringen. Jag gick in på H&M och då fanns några grejer kvar av kollektionen, bland annat dessa skorna. Jag hade kikat på dem tidigare och när de var så sköna och storleken passade perfekt kunde jag inte låta bli. Det fick bli en födelsedagspresent till mig själv. 
 
Shopping, Things I like | | 4 kommentarer |
Upp