You are coming with me to Paris

 
 
Jag har haft så mycket att göra på jobbet idag, men har jobbat så effektivt så jag nästan är imponerad av mig själv. Nu hoppas jag verkligen att jag hinner bli klar med allting innan jag går på semester i morgon. Nu ska jag ta tåget till Malmö och så måste jag handla några grejer på vägen hem. Jag har förresten packat ner den här fina kjolen som jag köpte för ett par veckor sedan. Den passar bra tillsammans med sidenskjortan från Uniqlo. Den köptes i Paris för ett par år sedan och har verkligen blivit en favorit. Hela den här outfiten får följa med till Paris.
 
Det får ju såklart ni också. Jag får hoppas att jag har tid att skriva bara, men kamera lär användas flitigt under veckan som kommer så bilder kan jag absolut lova er.
 
 
Outfits | | 2 kommentarer |

Safe and sound in Paris

 
 
Den där dagen har kommit. Gymnasiet är förbi och du har bestämt dig för att ta ett år för att utforska la ville de la lumière. Väskan är packad till bristningsgränsen. Du ser dig redan sitta på ett brasserie sippandes på en kaffe samtidigt som du försöker förstå vad alla omkring dig säger som pratar sådan där vacker franska som du aldrig hört din lärare prata under språklektionerna på gymnasiet. Fast, hur gör man i en stad där allting är främmande och nytt när man är ung och för första gången i sitt liv flyttar utomlands på egen hand?
 
Eftersom jag fått en del frågor om säkerhetstips and vad man ska tänka på som ung tjej när man flyttar till Paris för första gången, så tänkte jag skriva lite om det. För det första så ska man inte tro så mycket på allt som sägs om att Paris är en farlig stad. Visst är den farligare än lilla Bromölla, men så länge man använder sunt förnuft och inte rör sig i områden som enligt rykten inte är säkra så är det ingen fara. 
 
Några saker man däremot ska tänka på är:
 
1. Att inte lämna mobilen utan synhåll på bordet på uteserveringar och om du sitter i parken och någon kommer med en lapp du ska kika på så ska du vara uppmärksam. De snor mobilen innan du hinner blinka. Ha den inte heller uppe på metron om du inte verkligen måste, och se då till att du inte sitter nära dörrarna. Jag har fyra-fem vänner som fått sina mobiler ryckta ur handen. Ja, på riktigt.
2. Om du har värdefulla saker i fickorna, ha även handen i fickan. Håll alltid koll på väskan! Att bli av med Visa-kortet utomlands är ingen hit, believe me.
3. Tänk på att kulturen är annorlunda än i Sverige och franska män inte är blyga för att kommentera och stirra på en exotisk, skandinavisk tjej som går förbi i superkorta jeansshorts. Om du inte är bekväm med den sortens uppmärksamhet är nog cityshorts eller långkjol att rekommendera varma dagar. 
4. Betala aldrig någon deposition i förväg om du ska hyra lägenhet. När du skrivit kontrakt kan du betala. Gå på magkänslan. Känns det fel, så är det troligtvis fel.
5. Åter till det där med annan kultur - fransmän är inte lika ärliga som svenskar. I alla fall enligt min erfarenhet. Den där svenska naiviteten har många gånger gjort mig besviken på fransmännens brist på moral.
6. Lär dig språket. Det kommer göra att man lättare förstår allting runt omkring och snappar upp vad som sker.
 
 
Framförallt så är det viktigt att vara lyhörd och förstå hur det fungerar. Ju snabbare du kommer in i samhället, desto snabbare kommer du kunna anpassa dig och undvika fällor på vägen. Sedan tycker jag att det är en del av hela resan, att stöta på problem och kunna lösa dem. Det är så man skaffar sig skinn på näsan och en massa nyttiga erfarenheter.
 
Bon courage!
 
 
C'est la vie, Living abroad | | 4 kommentarer |

When you're packing for a trip

 
 
Jag håller på att packa för Paris och som vanligt när jag ska vara borta lite längre har jag ingen aning om vad tusan jag håller på med. Att det dessutom verkar som att det ska bli växlande väder gör det hela lite svårare. Ska jag ta höstkappan eller den nya vårkappan? Hur många varma tröjor ska jag packa ner? Är det tillräckligt varmt för converse? Många frågor snurrar i mitt huvud. Fast egentligen är det ju inga riktiga problem för om två dagar sitter jag i detta nu på flyget mot Paris. 
 
Två saker som i alla fall är nedpackade är lösgodis till Sara och Kalles Kaviar till Natalie. Jag har ett par fler grejer att köpa med, som någonting till mina fd kollegor till exempel. Mariana skrev "on veut des cookies suédois!"  när jag berättade att jag skulle komma till Paris. Jag undrar om de menar pepparkakor, för de åt de upp på typ tre sekunder när jag tog med en burk till kontoret förra julen. Fransmännen gillar inte saltlakrits, men pepparkakor och kexchoklad går tydligen hem. Just so you know.
 
Nej, nu ska jag fixa lite middag här på vad som finns kvar i kylen.
 
 
Travels | | Kommentera |
Upp