Acide - Salon de Thé

 
 
Helgen är till för fika, lika mycket i Paris som i Sverige. Även om det svenska "fika"-fenomenet är främmande för fransmän blir det mer och mer vanligt med just den här typen av caféer, vilket inte alltid varit fallet. Moderna och mysiga fik var inte direkt vanligt här för fem år sedan, om man inte räknar Starbuck's, men nuförtiden poppar det upp fler och fler caféer efter ett lite mer nordeuropeiskt koncept.
 
I mitt område ligger just ett sådant café, men med en klar fransk touch. Här serveras kaffet i vackra koppar och alla bakverk är bakade i deras eget bageri. Det är inte bara hög kvalitet på kaffet, utan även på kakorna. Det är riktigt gott för att tala i klarspråk.
 
Det enda som är negativt egentligen är priserna. C'est pas donné, som man säger på franska - en latte kostar 5 €, en macaron 2 € och en normalstor bakelse runt 7 €. Tyvärr är det vad som händer nu häromkring, priserna stiger med populariteten. Bryr man sig mindre om priserna är det är väl värt ett besök för en dag då man vill lyxa till det lite. De serverar även mat på caféet. Att en av Paris sötaste parker, Square des Batignolles, ligger i närheten är bara en bonus.
 
 
Acide Salon de Thé, 24 rue des Moines, Paris 17éme (metro: Brochant)
 
 
Restaurants/Bars/Cafes in Paris | | 9 kommentarer |

One Woman Down

 
 
Jag har gått och blivit sjuk. Igen. Jag håller knappt koll längre på antar gånger jag varit förkyld eller däckad med bihåleinflammation och influensa det senaste året. Jag var i princip aldrig sjuk tidigare. För ett år sedan kunde jag räkna på en hand antal gånger jag varit sjuk de senaste 7 åren. Hittills i år har jag varit förkyld tre gånger. Det måste vara stress och brist på tid för att träna och äta bra mat. Dessutom har jag jobbat hela veckan så idag - bara för att det är röd dag och jag är ledig - slog det såklart till ordentligt. Jag kommer således spendera dagen under täcket och hoppas på att det är bättre i morgon.
 
Eftersom vi är två man mindre i vårt team i morgon, så vill jag helst inte behöva sjukskriva mig. Dessutom ska jag på en konsert på kvällen. Min före detta svägerska (eller ja, C's syster då vill säga) sjunger i kör och i morgon har de konsert i en kyrka. De ska tydligen sjunga en svensk sång så när jag träffade henne häromkvällen fick jag agera svensklärare och hjälpa henne med uttalet. De hade ju fått helt fel för sig på några ställen. Hon hade ganska svårt för alla "sj", "skj", "ng" och "tj"-ljud, vilket är fullt förståeligt för det finns inte i franskan. 
 
 
C'est la vie | | 7 kommentarer |

Bienvenue Chez Moi

 
 
Ni var nyfikna på hur det ser ut hemma hos mig, så jag tänkte att ni skulle få en titt i min lilla Paris-lägenhet. Med betoning på lilla. Såhär kan dörrarna se ut. Det finns ofta inget handtag som det gör på ytterdörrar i Sverige.
 
Jag bor på fjärde våningen, utan hiss, i ett omgjort chambre de bonne. Alltså en gammal pigkammare högst upp i huset. Sedan har de renoverat det och byggt till ett badrum så det är alltså en liten studio. I Sverige är det tydligen lag på att det ska finnas goldbrunn och ventilation. In Paris? Not so much. 
 
 
En liten garderob för kläderna som används mest. Resten ligger i resväskor eller kassar. Plantan är den enda jag har, och tur är nog det för jag har en tendens att glömma bort dem. 
 
Min säng blir soffa på helgen, och de vardagar jag orkar fälla ihop den under dagen. Då jag har fönster i söderläge har jag sol nästan hela dagen.
 
Änglaspelet med älgar fick jag i julklapp av mitt ex syster, Carole. Det påminner mig om hemma.
 
Tvättmaskin är lyx i Paris då det inte finns några tvättstugor. Har man inte tvättmaskin får man gå till la laverie, alltså tvättomaten. Då jag inte har torktumlare får jag göra det ändå med lakan och handdukar.
 
Godast doftande tvålen från Zara Home - ginger lily
 

Kakorna till höger är jag smått beroende av (precis som alla kakor?). Som ni ser finns det vissa saker jag köper med från Sverige. Det här är mitt sista paket knäckebröd (!!!!!) men i brist på ugn lär bakpulvret räcka ett bra tag till. Absolut Vodka-flaskan är sisådär 2 år gammal. Vilket kanska kan vara betryggande för familjen att veta då det är ett direkt tecken på att kakor är mitt enda beroende. 
 
Titta här, två saker till som är direktimporterade från Sverige. decilitermått och osthyvel. I could not do without.
 
Silverbrickan köpte jag på en loppis för år och dar sedan. Den tog jag hit till Paris när jag och C flyttat ihop. Självklart fick han inte behålla den när jag flyttade. 
 
Skålarna köpte jag på rea här. Jag tror jag ska försöka få med dem den dagen jag flyttar härifrån för jag tycker de är rätt charmiga.
 
 
Ja, lite så ser det ut hos mig. Ni som har bloggar kanske kan göra ett liknande inlägg? Vore kul att se hur ni bor! Särskilt om ni bor utomlands som jag.
 
 
 
Home Sweet Home | | 10 kommentarer |
Upp