Paris i höst?

 
Vad kan man göra under en helg i Paris på hösten? Jag har några tips på det, såklart, eftersom att jag spenderat ett par höstar i Paris. 
  • Promenera i Parc Monceau eller Jardin du Luxembourg. Med trädens vackra höstfärger blir det en ännu bättre upplevelse. Här kan man välja att bara strosa, sätta sig på en bänk och filosofera, köpa med en varm choklad från ett kafé eller lägga sig på gräset med en filt och picknick. Tips: Missa inte Andrés outletbutik på boulevard St Michel precis innan parken - skor till billiga priser!
  • Sitta på uteserveringen på ett brasserie och dricka kaffe i ett par timmar. Med det milda klimatet så går det att njuta utomhus till slångt in på hösten.
  • Om det regnar, så kan jag rekommendera ett besök på Bô Man Café vid St Georges. Det är riktigt mysigt med sköna soffor och en avslappnad miljö. Deras Café Gourmand är att rekommendera en kylig eftermiddag. Adress: 33 rue Notre Dame de Lorette, 75009 Paris.
  • Utställningar. Det pågår en massa utställningar hela hösten och det är perfekt att roa sig med om man är lite kulturintresserad och snålblåsten letar sig ända in i benmärgen. Kika här och här för inspiration.
  • Shopping i Marais. Hösten är tiden då det är som roligast att uppdatera garderoben och i Marais kan man hitta en massa söta och unika butiker med plagg och accessoarer som du vanligtvis inte hittar i Sverige. Ta metron till Hotel de Ville och promenera upp längs rue Vieille de Temple, rue des Rosiers och rue de Francs Bourgeois.
  • Koppla av på hotellrummet med franska sötsaker. Hur ofta bor man egentligen på hotell? Unna dig en förmiddag eller eftermiddag i sängen. Dessutom är du där på semester, och då ska man koppla av, inte gå upp 7 varje morgon och jäkta från den ena turistattraktionen till den andra. Köp en låda macarons eller ett par bakelser (tips är tartlette aux framboises eller en Opéra med smak av kaffe och choklad - miam!), och ät dem i sängen medans du tittar på någon fransk film och låtsas som att du förstår.
  • Åk buss. Om vädret är halvdant så är en busstur ett bra alternativ. Du får se omgivningarna och slipper gå ute regnet eller blåsten. Tips: Linje 27 går från St Lazare via Louvren, över Seine och hela vägen ner till Luxembourg. Riktigt fin utsikt! Från Opéra går många bussar också.
 
Paris, Paris Tips | | 6 kommentarer |

En vändpunkt

 
Den här helgen blev ganska så bra til slut, trots en mindre rolig start på den. När jag får en chans att koppla av och inte stressa så inser jag att jag behöver göra det oftare. Denna veckan tänker jag vara snäll mot min kropp och själ. Detoxa, ladda energi och undvika stressiga vardagsmoment. Jag ska fokusera på träning, sömn och att äta bra mat för det har jag försummat den senaste tiden. Jag märker att jag mentalt orkar mer när jag tar hand om mig själv. Dessutom tror jag att allt detta sockerintag är boven i dramat till mina humörsvängningar. Så jag ska testa om det förändras till det bättre om jag får i mig bättre kolhydrater. 
 
Nu bara hoppas jag att ingen på jobbet fyller år denna veckan eller hittar någon annan anledning till att ta med sig en tårta. Det blir en prövning för min bristande självdisciplin. 
 
C'est la vie | | En kommentar |

När man är för gammal för att vara ute till klockan sju

 
Igår blev det först middag hemma hos mig med Isabelle och Anna, och sedan kom även Van förbi och Annas kompis Linus. Efter lite drinkar så drog vi vidare ut. Två personer i sällskapet skulle tillo Moriskan och tre till Babel. Det senare för min del. Där var typ alla utom vi 18 år. Jag fick visa id-kort i dörren dock vilket gav mig den där egotrippen som jag behövde. Det känns ju bra att jag i alla fall inte SER UT som 31. Vid två började dock åldern (ni fattar jag jag är ironisk va?) ta ut sin rätt och jag tyckte mest att den höga musiken var jobbig. Efter lite protester från tjejernas sida kramade jag dem hejdå, hoppade upp på cykeln och kände en enorm tillfredställelse att jag inom 10 minuter skulle få ligga i min sköna säng. Jag märker att jag prioriterar helt andra saker nu än för 10 år sedan. Då kunde jag vara ute till kl 7 på morgonen utan att reflektera över konsekvenserna av det. Nu börjar jag titta på klockan vid ett och tänker "oh no, jag kommer tvingas sova till kl 11 om jag ska känna mig utvilad i morgon"
 
Förresten så hade jag nya örhängen på mig igår. Från Pilgrim och köpta på rea inne på Magasin du Nord i Köpenhamn. What else? 90 % av alla smycken jag bär är antingen från & Other Stories eller Pilgrim.
 
Weekend | | 2 kommentarer |
Upp