The Christmas In You

 
 
Long time no see. Jag slåss mot trötthet den här veckan. Jag brukar inte dricka kaffe varje dag, men denna veckan har jag varit tvungen att ta till med koffein. Det känns lite som att jag har ett helt dygns sömn att ta igen. Frågan är ju om man faktiskt kan ta igen förlorad sömn? Forskare verkar oeniga om det där. En sak är säker: I morgon ska jag sova ut. Dessutom har jag en massa jag behöver ta tag i hemma. Som tvätthögen, städning, fylla på kylskåpet, städa bland pappershögen etc etc. Det får bli en lugn helg tror jag.
 
Dessutom är det ju både första advent och 1:a december på söndag. Jag köpte en chokladkalender idag, haha. Det får man väl ha även om man är 29 år? Lite juldekorationer tänkte jag dessutom inskaffa i morgon. På julen är det som mysigast hemma och jag älskar sådant som ljusslingor och stjärnor som lyser upp. 
 
 
 
C'est la vie | | 5 kommentarer |

Paris during Autumn

 
 
Höst i Paris. Jag måste säga att oktober-november är något av den bästa tiden att besöka Paris. Det är inte för kallt för att promenera runt, flygbiljetterna är billiga och turisterna är färre. Det är nu man slipper köa två timmar nedanför Eiffeltornet och faktiskt kan gå på stan en lördag utan att bli ihjältrampad. Ibland kan jag för övrigt önska att jag var turist i Paris. Bo på hotell, upptäcka gömda gator och parker, njuta av dagarna utan krav eller måsten... Det vore kul att få uppleva igen. Tyvärr känner jag mig allt annat än som en turist efter snart 5 år i den här staden.
 
Om ni vill bo lugnt och trevligt under en vistelse i den franska huvudstaden, men ändå vara nära de centrala delarna, kan jag rekommendera Paris 17éme arrondissement. Runt Villiers, Ternes och Batignolles finns massor med butiker, parker, caféer, barer och restauranger. Samtidigt får man ta del av "la vrai France", då de delarna ligger en bit från turiststråken. Här är era bordsgrannar på restaurangen faktiskt fransktalande, och inte engelsktalande.
 
 
Paris, Paris Tips | | 7 kommentarer |

Skåne

 
 
Det blev inte så många bilder tagna i Sverige. Jag gjorde inte så värst mycket annat än att jobba, sova, shoppa och umgås med familjen. Jag kunde dock inte hålla mig från att ta några bilder när jag var ute hos min bror och hans familj. De bor i utkanten av Malmö, efter Toftanäs (ni Malmö-bor kanske vet vad jag menar när jag säger Fortuna?). Vi växte upp i Kvarnby, som liggen en liten bit därifrån, och jag kan sakna åkrarna och lugnet därute. De vackra skånska längorna och de gula rapsfälten man åker förbi på vägen ut till Sturup. Det öppna landskapet och fälten är ju ganska typiskt för Skåne.
 
På tal om Skåne och "himma", så är det mindre än en månad till jul nu. Jag sitter på bussen till jobbet och lyssnar på lugna favoriter, och de spelar jullåtar. Jag blir alldeles till mig av längtan efter jul. Den 20:e tar jag flyget med destination Köpenhamn för en veckas julmys i Malmö. Det bästa är att även syrran kunde ta ledigt från jobbet och således sluter upp från London. Åh vad glad jag är! 
 
 
Schweden | | 8 kommentarer |
Upp