Cocktails straight from the wall

 
 
Ungefär ett kvarter från Köpenhamns hippa kvarter Nørreport, ligger en mysig liten cocktailbar. Mikropolis har ett annorlunda koncept där deras cocktails tappas ut direkt från väggen. Ja, alltså det ser nästan så ut. Precis som med öl så har de olika "kranar" med deras special drinks. Själva stället är väldigt avslappnat och ligger på en lugn gata. Det känns som ett ställe med en blandad men ung klientel. Någon stammis sitter i baren och snackar med bartendern, en annan jobbar på sin Macbook och inne i hörnet har ett par kurat upp sig.
Hit gör du för att ta ett glas innan middagen, eller en öl efter jobbet.
 
Mikropolis, Vendersgade 22, 1363 Köpenhamn
 
Copenhagen | | 3 kommentarer |

Bijoux

 
Jag har ett nytt favoritsmycke. Ett stelt armband i silver som jag hittade på Illum i Köpenhamn. Det kommer från det danska märket Hultquist, som jag skulle tro även finns att köpa i Sverige. Smyckena är lite av det dyrare slaget men detta hittade jag på rea så det var halva priset. Jag matchar det med några andra favoritarmband: ett med pärlor som jag fick i julklapp av min vän Florence, länk från Thomas Sabo (även det en gåva) och ett enkelt silverarmband från Pilgrim.
 
Jag förstår inte varför men det är alltid lite kallare i Köpenhamn än i Malmö. När jag gick till bussen för en timme sedan tyckte jag att det var ganska milt ute. Nu fryser jag som bara den. Jag har bara en tunn kofta/kavaj över min långärmade topp. Tur då att jag snart kommer in i värmen på kontoret. Dessutom är det fredag idag vilket innebär lyxig fredagsfrukost på jobbet. Förhoppningsvis ska även någon på avdelningen på semester så det bjuds på "ferie kage", hehe.
 
Happy Friday! 
 
Things I like | | Kommentera |

Control

 
Det har varit sådan där dag då det känns som att många lösa trådar knutits ihop, och äntligen börjar den där stressen lägga sig och bytas ut till motivation. Jag har en deadline på ett projekt som jag knappt haft tid att ägna mig åt, och det har känt både jobbigt och energikrävande. Idag hade jag ett möte med en av våra managers som satte allt sitt fokus till att få det att fungera för mig den närmsta månaden. Nu slipper jag känna som att jag inte har kontroll. Jag vet inte hur jag kan ha sådan tur, men det är som att de vill göra allt för att man ska trivas och tycka om sitt jobb. Tänk om det vore så på alla företag? Fast det finns nog en anledning till att vissa jobbat här i två-tre decennier.
 
Det enda som skulle vara grädden på moset nu, vore om det var 10 grader varmare så att jag kunde avsluta dagen med ett kvällsdopp i Västra Hamnen. Det har jag saknat ska jag säga. Nej, nu ska jag ta och åka hem. Igår körde jag ett sent träningspass, vilket innebar att jag kom i säng alldeles för sent. Med andra ord så blir det vila och återhämtning ikväll.
 
C'est la vie | | 2 kommentarer |
Upp