I brist på sömnTänk om jag vore en katt. Då hade jag nog inte haft problem med att sova!

Jag har alltid haft svårt för att sova. Legat och vridit mig, grubblat, vaknat under natten etc etc. Det har hänt flera gånger att jag gått och lagt mig klockan elva på kvällen och somnat 3-4 på morgonen. Jag måste ha svalt, helt mörkt och tyst. Annars går det inte. Vilket inte är lätt när man bor i en stad som aldrig är tyst och bra isolerade. Jag minns inte ens sist jag sov riktigt bra under tiden jag bott i Paris.

Men jag har lärt mig att leva med det och i perioder har det varit bättre. Nu däremot är jag inne i en fas av insomnia och "vakna på natten och inte kunna somna om"-frustration. Jag fungerar inte om jag inte får ordentligt med sömn under en lång period. Jag blir glömsk, disträ, klumpig, irriterad, dåsig, känslig... ja ni fattar. Jag behöver SOVA helt enkelt. I Frankrike kan man köpa sömntabletter receptfritt men att bli beroende av det är nog ingen hit.

Nu ska jag stänga av datorn och lägga mig och läsa i stället. Jag tror att det är bättre än att sitta vid datorn eller TV:n precis innan läggning.

Har ni tips kanske hur jag ska kunna somna bättre och sova genom en hel natt?

Tankar & Funderingar | | 4 kommentarer |

Because I'm worth itJag gömde mina mörka ringar under ögonen bakom solbrillorna.


Ina däremot var fräsch som alltid.Gus l'Atelier Gourmand, en trevlig liten oas i 17:e.

Igår försvann internet här hemma och det kom inte tillbaka förrän framåt eftermiddagen idag. Men lika bra var väl det för jag började min torsdag med att ta en lång powerwalk och efter det städade jag hela studion. Nu är här fint och fräscht igen!

På eftermiddagen mötte jag upp med Ina. Vi gick till det här stället och snackade bort några timmar över kaffe och kaka. Just vad jag förtjänade efter en produktiv förmiddag.
Jag kan varmt rekommendera denna lilla restaurang som ligger i ett lugnt område inte alls långt från Parc Monceau och Triumfbågen. På kvällarna kan man få ett glas vin och en tallrik med charkdelikatesser för 6 euro. Då dagarna en prisvärd lunch eller en kopp gott kaffe.


Vardagslyx | | En kommentar |

Marinblå ränder och inbakade möbler


Precis när jag kom till Paris i våras var jag iväg på ett frukostevent med Linda. Minns ni? Då fick vi också chansen att se samarbetet som ELLE Décoration har med den franska designern Jean Paul Gaultier. Högt upp i Palais Chaillot finns flera rum i sann Gaultier-anda. Ränder, extraordinärt och möbler klädda i tyg. Självklart finns de klassiska marina ränderna med som en blå tråd.

Så om ni ska till Paris innan oktober och är intresserade av inredning, Jean Paul Gaultier eller bara vill ha något att göra en regnig eftermiddag, passa på att gå dit!

Utställningen finns inne på Cité de l'Architecture och är öppen för allmänheten lördagar och söndagar mellan kl 14-17.


Music & Culture | | 3 kommentarer |
Upp