I ain't lost, just wandering

 
 
Tänk att man kan bo hela sitt liv i en stad, men ändå glömma bort att verkligen "se" den? Lite så kände jag när min kompis Solveig var på besök för några veckor sedan och jag tog med henne runt i Malmö. Nu är ju inte staden så stor, egentligen, men det finns många fina delar som jag aldrig riktigt lagt märke till på samma sätt tidigare. För att jag tog den lite för givet. Helt plötsligt insåg jag att det var gator som jag bara gått förbi i all hast utan att faktiskt lägga dem på minnet. Kanske för att jag är en person som ser det stora hela, och inte detaljerna? Ibland går jag med huvudet i det blå och ser inte det fina runtomkring.
 
Gamla Väster är en sådan del som har flera kvarter som jag aldrig rör mig i. Igår var jag till exempel och fikade med två vänner på ett sött litet kafé som jag inte ens visste fanns, och på smågatorna i området ligger söta små gatuhus på rad efter varandra. Jag får kanske börja utforska staden lite mer nu när sommaren äntligen är på intåg.
 
Den här måndagen har varit lite smått stressig, men så kan ju inte alla dagar vara lugna och avkopplande. Nu ska jag lämna kontoret och åka mot Malmö. Jag måste hinna köpa en ny resväska på vägen hem.
 
Schweden | | En kommentar |

Det här är jag

 
 
Jag har förstått att några av er som läser är nya här inne. Därför tänkte jag att det kanske kan vara intressant för er att veta lite mer om mig. 
 
Den här bloggen startades i april 2009 när jag flyttade från Malmö till Paris. Jag hade faktiskt en blogg tidigare med (några av er har ju hängt med sedan den tiden), men den stängde jag ett tag efter att jag hade flyttat över till denna. Ibland kan jag ångra det för det är ju lite som en dagbok, men just den tiden var jag tillsammans med en kille som det gjorde väldigt ont att skiljas från. Så jag såg det lite som att avsluta det kapitlet och starta ett nytt. 
 
Hursomhelst. För att ta den där basinformationen först, så är jag 30 år och kommer från Malmö. Mina föräldrar är däremot från Stockholm så huvudstaden ligger mig varmt om hjärtat. Där bor halva min släkt och många av mina vänner. Jag har under tre olika perioder i mitt liv bott i Paris - vilket sträckte sig över 5,5 års tid. Första omgången var mellan april 2009 och augusti 2010, under det året träffade jag även en fransman som kom att bli min pojkvän i nästan fyra år.
 
Jag flyttade sedan hem under 1,5 år för att plugga och pendlade mellan Paris och Malmö under den tiden. I slutet av december 2011 flyttade jag tillbaka på obestämd framtid. Jag hade ett bra liv där för det mesta, men när min och fransmannens kärlekshistoria tog slut och jag insåg att jag inte längre trivdes med mitt jobb, så tog jag ett beslut. Livet är för kort för att undra vad som hade kunnat ske om man hade vågat ta sats och hoppa ut i tomma intet. Så jag sa upp mig och flyttade hem.
 
Nu bor jag i Malmö igen, jobbar på ett företag inom resebranschen i Köpenhamn som Online marketing coordinator och dagdrömmer nästan alltid om att resa någonstans. Mina vänner och kollegor brukar fråga mig "ska du inte ut och resa någonting snart?". Det beskriver nog mig rätt så bra. Jag älskar att köpa flygbiljetter och det är nog det jag lägger mest pengar på. Jag är inte särskilt prylgalen, förutom att jag kanske ibland handlar lite för mycket kläder och väskor. Mina största intressen är att - förutom resa då - fotografera allt och inget, sjunga stup i kvarten (gärna på jobbet, till mina kollegors förtjusning), skratta tills jag ligger dubbelvikt, skriva här i bloggen, bjuda hem mina vänner och improvisera ihop middagar, prata flera timmar i telefon med min bästa tjejkompis, träna när jag orkar och dricka gott vin. Jag är en spontan livsnjutare kan man kanske säga.
 
Om mina nära och kära skulle beskriva mig hade de nog sagt att jag är omtänksam, social, temperamentsfull, ärlig, stark, känslig, oorganiserad, rolig och självständig. Med stor brist på tålamod och en svaghet för kakor.
 
Så då vet ni lite mer om mig. Jag har fått en önskan om att skriva ner min Paris-berättelse och jag vill verkligen göra det. Mycket för att det är kul för min egen del. Jag ska bara finna tiden till det. Precis som jag har försökt hitta tid till att måla naglarna - vilket har varit i pipeline sedan två månader tillbaka.
Om det är någonting annat ni undrar så hojta till.
 
 
C'est moi | | 3 kommentarer |

Old friends, Pilates poses and a lazy Saturday morning

 
 
Två bilder, men från olika dagar och tillfällen. Första är från i torsdags när jag bjöd över min kompis Fanny på middag. Vi fixade ihop lite tacos och snackade skit. Hon och jag har känt varandra i 26 år. Helt galet länge! Egentligen lever vi helt olika liv, hon i ett mysigt familjeliv och jag singelliv. Samtidigt uppskattar jag verkligen vår vänskap för den är så enkel, avslappnad och avskalad. Mycket för att hon är sådan som person, och en så himla fin vän. Vi kan skämta med varandra och skratta åt saker som nog ingen annan skulle förstå. Dessutom är hon en vacker människa både på insidan och utsidan, och det beundrar jag.
 
Igår kom jag hem trött och redo för att lägga mig på soffan, men så fick jag ett ryck när jag av en slump kom in på Cecilia Blankens blogg (som för övrigt verkar vara en himla söt och sympatisk person) och läste det här inlägget. Helt plötsligt hade jag dragit fram yogamattan och försökte mig på diverse komplicerade pilatesövningar. Jag förstår inte hur vissa kan vara så viga så de utan problem vrider sina ben och armar i omöjliga positioner?! Jag såg nog rätt så rolig ut och var väldigt tacksam över att inte ha någon insyn utifrån. Fast det var nog bra övningar, för idag har jag lite träningsvärk.
 
 
Det är tråkigt väder i Malmö idag, så jag passar på att tvätta. Nu ska jag däremot äta en sen frukost och se på film. Ibland är det så himla skönt att inte boka upp sig på helgen. Jag älskar att ta det som det kommer och göra exakt det jag känner för. Som typ, ingenting.
 
Weekend | | 3 kommentarer |
Upp