New piece of furniture

 
 
Jag tycker om vackra möbler. Särskilt i trä. Jag är en sådan som får ont i hjärtat när folk målar fina gamla trämöbler vita, och ännu värre är när originalparkett anno 1920 vitlaseras. Nä fy. Den här söta lilla mini-pianopallen hittade jag på loppis och föll pladask. Någon föreslog att jag skulle klä om den, men det är ju tyget som är det vackra med hela möbeln tycker jag, föruytom färgen på träet, och formen, och.. ja okej allt är fint med den. Den biologiska klockan i mig tänkte "den här kommer vara så söt i ett framtida barnrum". Nu har jag ju inga barn planerade inom den närmsta framtiden, så tills vidare placerade jag en silverbricka med en växt på den. Kanske vore det finare med en mindre växt?
 
Jag fick en extra semesterdag och kommer börja jobba på torsdag i stället för i morgon. Min blivande chef på jobbet ringde och förklarade att de ha någon slags utbildningsdag (jag jag nu förstod det rätt) i morgon och då tyckte hon att det var lite synd att hon inte skulle vara där min första dag på jobbet. Dessutom börjar jag tio i stället för nio. Man tackar ja.
 
Oj, teatern börjar om tio minuter och jag sitter här i mysbyxor.
Il faut que j'aille!
 
 
 
Home Sweet Home | | 4 kommentarer |

When you get homesick

 
 
Jag fick en fråga från en läsare om det här med hemlängtan. Att bo i ett annat land innebär som sagt att ens familj och vänner hamnar väldigt långt borta. Hur hanterar man det när man bor utomlands?
 
Några tips från mig är:
 
1. Ring en av dem du saknar mest, även om det kostar lite. Ibland kan det hjälpa att bara prata i några minuter med någon som du vet kommer få dig på gott humör. Någon som känner dig och kan peppa.
 
2. Skapa en "svensk-lista" på Spotify och lyssna på dina favoriter. För extra effekt baka kanelbullar samtidigt och ät dem framför en spännande svensk polisfilm à la Beck. Tro mig, det hjälper.
 
3. Försök hålla kontakten så gott det går. Riktiga vänner finns kvar där, men det kan vara jobbigt när det känns som att man tappar kontakten. Boka in skype-dejter med jämna mellanrum. Whatsapp är bra också, på så sätt håller jag kontaken nu med mina vänner i Paris och på andra håll.
 
4. Se till att skaffa dig riktiga vänner där du befinner dig, inte bara ytliga bekanta. Sådana du kan lita på. Även om det såklart är bra att ha vänner från den kulturen och det land du befinner dig i, kan det vara skönt att även ha kompisar som är i samma situation som du. När jag kände som att jag skulle kunna börja gråta om jag hörde en vers av "Sol, vind och vatten" var det skönt att ha vänner som förstod min hemlängtan. Både mina svenska och andra utländska vänner i Paris var i vissa perioder ett otroligt stöd.
 
5. Gör något roligt som du bara kan göra där du är, och inte i Sverige. Njut av att vara där du är och undvik sådant som gör att du blir bitter på den plats du befinner dig på. När jag bodde i Paris tyckte jag ibland det var mysigt att köpa ett par macarons på det lokala boulangeriet och sedan sätta mig på ett brasserie med en kaffe och en bok. Eller promenera runt och titta på alla vackra hus. 
 
6. Åk till IKEA. Det är lite klychigt kanske men det är kanon för att bota hemlängtan. Gå runt och fnissa stolt åt alla svenska ord som MYSA och NYPONROS. Köp hem kardemummaskorpor, lingonsaft och tunnbröd. Ät köttbullar och daimtårta. Gärna med en svensk vän eller någon annan som uppskattar sådant.
 
 
Har ni andra som bor eller har bott utomlands några tips vid hemlängtan kanske?
 
 
Living abroad | | 6 kommentarer |

Last Summer Day

 
 
Igår eftermiddag var jag ute i Västra Hamnen och njöt av vad som troligtvis var årets sista sommardag. Ni som inte känner till Malmö så står jag här med Köpenhamn i bakgrunden. Mamma bjöd på fika och vi promenerade längs med soldäcket. Mina sköna "pyjamasbyxor" jag köpte på Benetton för ett år sedan är perfekt dagar som dessa.
 
Egentligen hade jag klipptid idag, men min frisör ringde med hes röst i morse och berättade att hon blivit sjuk. Lite typiskt då jag hade hoppats på att få börja mitt nya jobb nyklippt och fräsch, men det får helt enkelt skjutas på till lite senare. Dessutom har jag massor att göra eftersom jag börjar jobba i morgon. Bland annat måste jag iväg och köpa ett tågkort (I can kiss goodbye to 2000 SEK), städa, svara på mail, lämna tillbaka ett par grejer på stan och så har jag teatern ikväll.
 
Förresten kommer det upp en tävling på bloggen antingen idag eller i morgon där ni kan vinna ett presentkort på resor. Missa inte!
 
 
 
C'est la vie | | 2 kommentarer |
Upp