Summer in Sweden

 
 
Jag kom precis tillbaka till Malmö efter ett möte i Köpenhamn, och sitter nu på bussen på väg ut till brorsan med familj för att äta middag. Jag längtar efter att få gosa med min lilla brorsdotter som bara är ett par månader gammal. Och leka med Melvin, världens sötaste brorson. 
 
Det är för övrigt riktigt vackert väder idag i Malmö. Runt 22 grader och blå himmel. Den här bilden tog jag tidigare idag. Det här med semester är ju helt okej alltså. Jag kan inte påstå att jag saknar Paris särskilt mycket. Jag älskar att vara i Sverige! Jag skänker en tanke till mina kollegor som fortfarande sitter på kontoret. Hehe.
 
 
Schweden | | En kommentar |

Jag + vaniljsås = sant

 
 
Om det är en sak jag tycker riktigt mycket om så är det vaniljsås. Inte sådan där crème anglaise som fransmännen (märkligt nog) äter till chokladkaka, utan Ekströms marsánsås. Min kärlek till det går långt bak i tiden. När jag var liten åt jag 1 % paj och 99 % vaniljsås när min moster gjorde rabarberpaj på landet. Jag blev känd som hon som alltid tog ALL vaniljsås och alla vuxna tittade argt på mig när jag dränkte mina små pajsmulor i den här himmelska söta såsen. "Christine, ta inte all vaniljsås!". Fast om vi ska vara ärliga här. Finns det något godare än bärpaj med riktigt mycket vaniljsås på sommaren? Om man bortser från grillat, mjukglass, iskaffé, rökt sik på knäckebröd, Piggelin, färskpotatis, jordgubbar... etc etc.
 
Igår blev det hur som helst blåbärspaj och en god kopp kaffe på Espresso House med min fina Stina. Tjejen i kassan dränkte verkligen min paj i god vaniljsås. Hon är numera min favoritbarista i Malmö. Det kändes som att hon verkligen förstod mig. We were on the same page if you know what I mean.
 
 
 
Schweden | | 7 kommentarer |

Möhippa

 
 
Igår hade jag en riktigt rolig dag. Min kusin, och en av de personerna som betyder som mest för mig, ska gifta sig i augusti. Därför överraskade vi henne med möhippa igår morse. Roliga aktiviteter, god mat, massor med skratt, följt av drinkar och dans. Fyra av oss orkade ända till klockan fyra. Då tog vi en taxi hem med ett pitstop på Burger King. Det blev väldigt lyckat, och det var så kul att få dela dagen med så underbara människor också! Att dessutom se dagen börja och himlen bli helt ljus klockan halv fem på morgonen var oslagbart. Det har jag inte fått uppleva på flera år då jag befunnit mig i Paris de senaste somrarna. 
 
Idag har jag som ni kan förstå varit ganska trött och spenderade halva dagen i soffan med Bridget Jones Dagbok på TV:n. Sedan har jag hängt med Stina på stan en stund. Mysig fika och en massa catching up. Perfekt söndag.
 
I morgon har jag fullt upp så nu ska jag hem till mamma och äta middag, sedan blir det en tidig kväll för den här kroppen behöver ladda upp med energi. 
 
 
 
Fun stuff | | 2 kommentarer |
Upp