Lately, I've been, I've been losing sleep

 
 
Det blev inte mycket sömn i natt så jag har varit duktigt trött hela dagen. Mamma läste upp ett horoskop för mig igår. Det stämde EXAKT in på min situation just nu. Det fick mig att inse att jag måste ransaka mig själv och allting runt omkring. Jag låg och vred mig och vände mig, grubblade, stirrade upp i taket med pigga ögon och trött kropp. Det är många tankar just nu i huvudet. Funderingar över vad jag borde göra. Hur jag känner inför det ena och det andra. En sak vet jag och det är att jag skulle behöva en break från allt. Åka till bort en helg och andas annan luft. Jag funderar på det. Visst, det blir kort men kan nog vara värt det. Jag får fundera lite till och se hur min budget ser ut för kommande månaden. 
 
Just nu ser jag i alla fall fram emot helgen. Den kommer bli super! Jag pratade med Janis igår och gjorde lite planer. Vi funderar bland annat på att ta oss ut hit på lördag för lite shopping. Förutom det ska vi fira både min och hennes födelsedag, fika och bara umgås. 
 
 
 
C'est la vie | | En kommentar |

French Crossing

 
 
Det här är en ganska typisk syn i Paris under rusningstrafik på väldigt tungt trafikerade gator eller korsningar. Polisen står och visslar fram bilarna och stoppar trafiken. Ibland fungerar det inte alls utan dem då folk kör lite som de vill. Det är inte ovanligt här att man går över gatan när det är grön gubbe för att nästan bli påkörd av en passerande moped som kör mot rött. Eller så går folk bara rakt ut när det är grönt för bilarna så att bilisterna i stället måste stanna för de nonchalanta fotgängarna. Väjningsplikt då? Hahaha! As if. Man får helt enkelt vänta tills någon bil behagar stanna, eller gå rakt ut och hoppas på att de inte fortsätter köra. 
 
Det är inte heller ovanligt att du tvingas springa den sista biten över vägen för att du inser att den där bussen inte har avsikt att sakta ner trots att du har företräde. Ni kan ju förstå den onda cirkel som råder här. Alla tänker på sig själva och ingen respekterar någon. Det är roligt det där. 
 
Varje gång jag är i Sverige blir jag lika glad varje gång jag ska passera övergångsställen som inte har trafikljus. Folk stannar faktiskt för fotgängare. Det är alltid lika roligt att se folk stå och vänta på grön gubbe, TROTS att det inte finns en bil i sikte. När jag flyttade till Paris stod jag alltid kvar tills det slog om till grönt. Nu gör jag som parisarna ibland, men försöker respektera trafiken. Jag tycker faktiskt det är trevligt att vinka ett litet "tack" till de som stannar och jag skulle aldrig springa framför en bil. Folk kan springa över vägen med barnvagnar här när det kommer bilar i 50 km i timmen på 30 meters avstånd. Fruktansvärt oansvarigt. Ibland har jag lust att gå fram till dem och säga "sådana som du borde inte ha barn, skäms på dig!"
 
Sedan kör de ofta trots att de druckit alkohol. Tre glas vin till middagen? Ja men det går så bra att köra! Det finns med andra ord ingen nolltolerans här. Jag har avböjt ett par gånger att åka med. Inte för att jag tror att det är någon fara att åka med någon som druckit ett glas vin för fyra timmar sedan, men när de ska hoppa in i bilen efter en öl och två drinkar hoppar jag hellre över. 
 
För en fransman är vi nog väldigt strikta i Sverige. För oss är det normalt att följa lagen. Här? Not som much.
 
 
 
Culture Paris/France | | 5 kommentarer |

Dressed up

 
 
Så var det måndag igen. Helgen var rikitgt trevlig. Förutom en massa sömn och fest, träffaVi har en kort vecka här i Frankrike då det är röd dag på fredag. Det är röd dag den 11 november med, och då fyller jag år så jag är ALLTID ledig på min födelsedag. Hehe. Himla skönt med lite extra ledigt såhär på hösten då man är trött och seg. Veckans extra lediga dag ska firas med utgång på torsdag då Natalies kompis Liza kommer till Paris. Sedan på fredag kväll kommer Janis hit över helgen. Det ska bli så kul! 
 
Såhär såg jag förresten ut i lördags kväll. Jag och Naomi var i princip de enda på festen i lördags som faktiskt hade klätt upp oss lite. De flesta hade jeans och hoodie, eller en vanlig t-shirt. Inget smink, inget fix i håret, inga roliga accessoarer... Folk kommer i vanliga kläder på fest. Det beror såklart på vad det är för fest och folket som är där, men rent generellt är det ganska nerklätt. Sedan hade de ingen musik på och det var såklart helt upplyst så man fick inte direkt någon feststämning. När vi gick satt de i soffan och rökte på, haha. Ja, fest i Frankrike är lite annorlunda ibland än i Sverige.
 
 
Väskan, ringen och skärpet är från & Other Stories. Jeans från Cheap Monday. Skorna är ett par gamla vinröda från Din Sko, halsband från H&M och linnet är från Vila.
 
 
Culture Paris/France, France vs Sweden, Outfits | | 8 kommentarer |
Upp