China in the middle of Paris

 
 
Igår kväll drog jag iväg bort till Paris 12:e arrondissement för en afterwork med blandad kompott. Stället heter Le China och är en restaurang/bar i dunkel och skön stämning. Jag träffade flera nya och trevliga personer, och tog igen med vänner jag inte sett på ett tag. Mycket intressanta diskussioner och en hel del skratt. Det kan sammanfattas som ett perfekt avslut på en lång arbetsdag.
 
Jag måste säga att det är skönt med fredag och snart är den här arbetsdagen slut. Efter jobbet har en nyfunnen vän bjudit med mig på en vernissage i Marais. Det ska bli trevligt. Eftersom jag flyttar på söndag, och behöver packa i morgon (och ta igen lite sömn), blir det nog en lugn fredagskväll. 
 
 
Fun stuff, Vardagslyx | | En kommentar |

Sugarplum Cake Shop

 
 
För ett par helger sedan introducerade Robin och Anders mig för ett riktigt mysigt kafé i 5:e, nämligen Sugarplum Cake Shop. Bara namnet tyder på att det här är ett ställe man inte får missa - sugarplum måste vara världens sötaste namn på ett café. Man får nästan en känsla av att befinna sig på en lummig gata i New York eller London. Rustik men ändå mysig inredning, trevliga engelskpratade personal, kaffe ur vackra koppar och den godaste morotskakan jag ätit sedan jag flyttade till Paris första gången för nästan fem år sedan. Tro mig, jag vet. Morotskaka är min specialitet, i alla fall när det kommer till att utse den godaste.
 
Vill du ha en paus från croissants och snorkiga servitörer på det lokala brasseriet, så gå dit. Dessutom bakar de tårtor på beställning, vilket kan vara värt att veta om man planerar att gifta sig i Paris. Eller bara vill bjuda sina nära och kära på en tårta. OBS, att det är stängt på måndagar!
 
 
Sugarplum Cake Shop, 68 rue de Cardinal Lemoine, 75005 Paris
 
 
 
 
Restaurants/Bars/Cafes in Paris | | 11 kommentarer |

The price you have to pay

 
 
Dagar som den här vill jag bara sopa under mattan. Trötthet, stress och dåliga nyheter. Det kan summera min onsdag rätt bra. Jag fick ett meddelande som lös upp min dag lite, för att sedan få ett samtal som tyvärr la en mörk skugga över det positiva. En elräkning på 600 euro - alltså nästan 6000 svenska kronor - hade vi fått i brevlådan eftersom C sade upp lägenheten. Då vi redan betalat 70 euro per månad för 35 kvm (ja, det är sannslöst dyrt att bo i den här staden), sedan två år kändes det här lite som en "slap in the face". Särskilt då vi har en vecka på oss att betala fakturan. Om man är bra på huvudräkning så kan det summeras upp i ungefär 20 000 kr i elkostnader för 24 månader. Lägg till 240 000 kr på det. Det är vad vi betalat i hyra totalt på två år, och då är vår hyra betydligt lägre än många av våra vänners som bor ihop. Som en parentes är lönerna inte ett dugg anpassade till de höga bostadskostnaderna. 
 
Vad sa du? Vill du flytta till Paris? 
 
För er som faktiskt vill bo i Frankrikes huvudstad trots att staden ruinerar även de rika, bjuder jag på en bild från min söndagspromenad. Jag kan ju trösta mig med att jag bor i världens vackraste stad. När solen skiner är det liksom värt besväret, på något vis. Även fast jag vissa dagar gråter en skvätt över att betala så mycket för så lite, kan jag inte annat än älska hur Paris förtrollar och överraskar från dag till dag.
 
Nu ska jag titta på film och tänka på att jag om fem dagar flyttat in i min nya lya. Nytt kapitel, nya äventyr.
 
 
Culture Paris/France | | 5 kommentarer |
Upp