Passport Cover

 
Jag har letat efter ett passfodral riktigt länge men hittade inget som både var fint och hade extra fack för exempelvis kreditkort. Sedan fick jag se det här duvblå fodralet på & Other Stories. Visst är det fint? Det kostade 275 DKK och är helt i skinn, så det var minst sagt prisvärt. De har så mycket vackra saker i den butiken nu. Det är svårt att behålla Visa-kortet i plånboken när jag går in där. 
 
På tal om pass, så åker jag norrut nästa vecka för några dagar i Stockholm. Inte för att jag normalt sett behöver ha passet med mig när jag ska åka inom Sverige, men jag flyger ju från Köpenhamn och med gränskontrollerna så måste jag ha med mig ID-handlingar i vilket fall. Så då får jag användning för mitt nya fina passfodral. Det gäller att ta alla chanser man kan få, eller hur?
 
Shopping | | En kommentar |

Closure

 
Solen sken när jag vaknade i morse så jag tog med mig de nya solglasögonen. Såhär ser de alltså ut på. Bilden tog min kompis Julia på mig i söndags när vi var och fikade på Slottsparkens café. Såklart skulle vi sitta ute, trots att vi satt och frös med en fleecefilt. Typiskt vi svenskar. "Det är minsann vår när solen skiner!"
 
Idag jobbar jag min sista dag på mitt jobb i Köpenhamn. Det kommer kanske som en överraskning, eller så gör det inte det. Ni som läst sedan länge vet ju att jag haft ett tufft år, och även om jag mår betydligt bättre nu än i vintras, så var detta beslut long over due. Den senaste tiden har jag känt mer och mer att jag gått på autopilot på jobbet. Varje fullgjord arbetsuppgift har avslutats med en "check - pust - nästa!". Stressen har stått mig upp till halsen, vilket lett till magkatarr och total avsaknad av energi. För att inte tala om pendlingen som påverkar mig både fysiskt och mentalt (som i morse när några idioter började tränga sig in på tåget innan alla gått av och jag inte kunde låta bli att säga "men ni kan väl låta folk gå av innan ni tränger er in". En tjej som var påväg ut tittade på mig och sa med uppgivenhet "Ja!", som att hon irriterat sig på exakt samma sak hundra gånger). Jag hinner inte med mitt privatliv eller fritid och det får mig att må dåligt. 
 
 
Så till slut var jag tvungen att rannsaka mig själv. "Varför gör jag det här? Jag är ju inte lycklig", hörde jag mig själv säga. För att citera Timbuktu och en av mina favoritlåtar: Livet är för kort för sånt. Så jag valde att lämna min tjänst i förra veckan och bad om att få gå redan i slutet av månaden. Jag ångrar inte en sekund mitt beslut. 
 
Så nu ska jag jobba min sista dag och säga hej då till mina underbara kollegor. De kommer jag verkligen att sakna. 
 
//Sun is shining today, so I brought my new sunglasses with me, and as you can see, I'm wearing them in this photo. My friend Julia took this picture of me last Sunday when we were having a coffee at the garden café in one of the parks in Malmö. Hopefully it will be warm enough soon to sit outside without being wrapped up in a blanket.
 
Today I'm working my last day at my job in Copenhagen. It was a decision long overdue to leave my job and I don't regret it one second. I've been on autopilot the last couple of months, and haven't been happy doing what I do. It's been too stressful dealing with the kind of responsibility that I didn't really sign up with in the first place. On top of that I have health issues, always lack of sleep because of the commuting (and all the rude idiots on the train who do not know how to behave) and simply wasn't motivated anymore. My heart just wasn't in it. Now I just have to say goodbye to all my amazing colleagues, whom I'm gonna miss a lot. 
 
Now I'm looking forward to new possibilities and chapters in my life.
 
C'est la vie | | 6 kommentarer |

Life and all of that

 
Jag har varit värdelös på att uppdatera här denna veckan, men tiden har liksom inte räckt till. Från och med nästa vecka så kommer jag ha mer tid och då lovar jag att spotta ut roliga blogginlägg. Eller okej, kanske inte spotta ut, men jag har massor att skriva om och berätta för er. Det är bara så tråkigt att blogga under tidspress för det blir lite konstlat då. Det ska ju helst komma från hjärtat, eller hur? Det är då det blir bäst. Jag kan däremot säga att inspirationen är det inget fel på. Det är tiden. Dygnet har ju som bekant endast 24 timmar. Helt värdelöst vissa dagar när man inte hinner med ett enda dugg.
 
Just nu längtar jag efter helgen och en lugn stund. Andas lite, ta igen sömn, ta en lugn fika med vänner och njuta av livet. Njutningen börjar jag dock med redan ikväll för nu ska jag dricka en torsdagsdrink och käka middag med min syster och hennes kille. Vi ska fira framtiden, och livet. Jag vet, det låter riktigt cheesy, men ibland får jag faktiskt undantagstillstånd från min annars bittra inställning.
 
Ha en riktigt fin kväll så hörs vi i morgon!
 
Vardagslyx | | En kommentar |
Upp