Paris: Restauranger & Caféer


Okej jag vet att detta har tagit tid men jag tog mig nog vatten över huvudet när jag lovade er en full guide över Paris. Sanningen är den att det tar otroligt lång tid och jag är ingen frilansande journalist som får betalt för att sitta i 3 timmar och skriva ihop ett inlägg om alllt värt att se och besöka i Paris.
Därför tror jag att jag gör som så att ni här får en lista med några av mina favorithak. Restauranger och caféer som jag tycker om och som jag tycker är värda ett besök. Sen tar jag lite olika tips pö om pö. Är det ok? Eller ja det får vara okej, haha. I make the rules ;-)
Ni kommer hitta dem sen under min kategori Mina Paris-tips. Jag hoppas att ni förstår!


Restauranger & Caféer (siffrorna är de olika arrondisemangen!) :


Curieux Spag Bar, rue St Merri. Metro Hotel de Ville(ta uppgång rue de Renard och promenera upp på höger sida) [4] 
En trendig bar i Marais där de specialiserat sig på pasta och mojitos. Kommer man dit innan 19.30 så får man dessutom gratis sallader + minipizza(som är GRYMT god) om man beställer från Happy Hour-menyn. En mojito innan kl 20 kostar 6 euro och sen 3 euro för vin/läsk/öl.
Här finns allt mellan spagettirätter och nudlar till wok och sallad. Prova deras lasagne, mäktig men himmelskt god!


Jag på
Curieux


La Gare, Chausée de la Muette. Metro La Muette [16] 
Detta är en gammal omgjord tågstation. Priserna är lite högre än medel men är det inget hinder så är det absolut värt ett besök. Inredningen är fantastisk och maten är god. De har dessutom en trevlig terass under våren/sommaren och vill man inte lägga för mycket pengar på en middag så är det iafl värt en drink i deras mysiga bar. Sjunk ner i en soffa med den du älskar och mys med varsin cosmo.


Lacombe, 37 av McMahon. Metro Charles de Gaulle Etoile eller Ternes [17]
En mysig liten restaurang med en lite halvtråkig uteservering. Men inredningen inne är väldigt mysig och trevlig. Beställ deras Club Sandwich Lacombe och njut! De har även goda patisserier.


Som en god club sandwich ska smaka, hittar ni på Lacombe


Le Malakoff, 6 place du Trocadéro. Metro Trocadéro [16]
Ni som läst länge vet att detta är en av mina favoriter. Det är ingen restaurang utan mer ett brasserie/café. De har dock riktigt god mat och typ Paris godaste Café Creme. Här kan man sitta på uteserveringen och njuta av eftermiddagssolen men också äta en god middag. Sen är personalen riktigt rolig med, en av gubbarna är helt fou och skämtar alltid med en, haha!


Paris godaste café creme hittar ni på Le Malakoff


Miroglio Caffé, 88 rue Saint Martin. Metro Hotel de Ville(ligger bakom BHV) [4]
Här går man för en mumsig drink eller deras supergoda cheesecakes!


En god men mättande cheesekcake


Les Ombres, 27 quai Branly. Metro Alma-Marceau (ligger nära Trocadéro och Eiffeltornet) [7]
Restaurangen ligger högst upp precis intill musée du quai Branly. De har en sjukt fin utsikt och en terass på taket. Jag var där när det fortfarande var ganska kallt men jag kan tänka mig att det är riktigt härligt att sitta där uppe när det är sol och inte blåser för mycket. Maten är tydligen lite dyr men man kan ju gå upp för en kaffe bara för utsiktens skull. Deras pannacotta är värd att prova. Bellissima är allt jag har att säga. Även väldigt trevlig personal.


Utsikt från takterassen på restaurang Les Ombres


Ozio - Le Petit Ristorante, rue Bugeaud(vet ej vilket nummer men det är precis vid place Victor Hugo, man bara går ner sådär 20 meter ner på gatan), Metro Victor Hugo [16]
En liten italiensk restaurang med hyfsat bra priser för att vara i 16:e. Trevlig och serviceinriktad personal med och god mat.


En mysig restaurang jag varit på två gånger


Le Bizuth, 202 bld St Germain, Metro rue du Bac eller St Germain des Pres [6]
Här var jag förra veckan med Maria. Förvånansvärt trevlig personal, med tanke på hur stressigt det var och att alla stod i vägen för servitörerna. Mysig inredning och bra priser. Men gå inte dit under värsta lunchrusningen. Det var ett populärt ställe och vi fick först stå och vänta på att få bord.


Uteserveringen på Le Bizuth


Andra ställen värda att kolla in:

- Place Augustin i 8:e
- Place Victor Hugo(ganska dyrt men riktigt trevligt) i 16:e
- rue Montergeuil(kolla in smågatorna som tvärsar gatan med) som ligger i 2:a och Etienne Marcel
- I 17:e hittar ni också en del trevliga restauranger, t ex vid Villiers och runt Batignolles
- I 6:e vid Mabillion finns det flera restauranger med, bl a på gatorna rue Princesse och rue Guisarde. Fast det är ganska turistigt där.
- La Motte Piquet i 15:e
- Grandes Boulevards & Richelieu Drouot i 2:a
- Les Gobelins i 13:e


Övriga råd så tycker jag att ni ska hålla er borta från de turistigaste delarna om ni ska ut och äta, som t ex St Michel, Les Halles, Chatelet, Champs Elysées... Där är dyrt och de bryr sig varken om service eller kvalitet på mat eftersom att de alltid ändå kommer ha kunder. Turister låter sig gärna luras när de inte vet bättre.
leta er lite bort. Bara genom att gå 500 m från Printemps så hittar man trevliga restauranger med riktig fransk känsla.

Och kostar en vanlig kaffe 4 euro, så är det riktigt DYRT. Våga klaga om något inte är bra. Mat som smakar illa, lång väntan, dålig service. Stå på er! De är ibland arroganta men det gäller att få dem att förstå att man inte är en dum turist. Trevligast är de oftast på brasserierna, konstigt nog. Enligt mina erfarenheter iafl :-)


Vill ni ha lite tips på barer och uteställen med?
För er som vill ha shoppingtips så kan ni kika in
här!

Restaurants/Bars/Cafes in Paris | |
#1 - - Ferferi:

Ja Curieux är sannerligen bra! De andra har jag inte varit på men kul att läsa om! Kommer gå tillbaka hit och kika. Är nyfiken på les Gobelins och Place Victor. Har ingen aning ens om hur det ser ut i de kvarteren. Tack för guiden Christine!

#2 - - Alina:

haft en bra dag sötnos? =)

#3 - - Garderobsgrubbel&Byråbekymmer:

älskade vackra fina paris!

#4 - - Karin:

älskar bilden i motljus: mums där!

#5 - - Emelie <3:

Hej!

Nu har du Chansen att bli veckan blogg hos mig! Anmäl din blogg i kommentarerna . Tävlingen avslutas imorgon klockan 12.00



Kram // Ämmii

#6 - - Amanda:

Härlig guide! :)Tips på uteställen hade varit väldigt uppskattat! :)

#7 - - Ellinor:

Super bra!

Jag sparar alla dina små guider inför hösten :)

Kram

#8 - - juli:

ett tips från mig; café des deux moulins på montmartre. mest för att amélie från montmartre är så fin film, och det är rätt coolt att vara på ett ställe där audrey tautou "jobbat" ^^ haha

#9 - - Magdalena:

Brunchen va rätt bra men högt pris ja. Mne kul o testa olika ställen o jämföra :) Och nej jag åt inte ostronen hahah, eller min kompis smakade för första gången o hon försökte övertala mig, hon tyckte inte det var så äckligt men jag smuttade på den haha och det smakade havsvatten. Skitäckligt. Har du smakat?

#10 - - Solli:

stort tack för ännu en guide :-) ska se till att testa den där läckra cheesecaken..blir så sugen när jag ser fotot :-)

kram!

Upp